Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tragická nehoda reportérky ČT: Zabila ji křižovatka smrti?

Autor: shp - 
19. srpna 2014
18:20

Místo, na kterém zemřela talentovaná reportérka Jana Sotonová (28), je prokleté. Obyvatelé Zámrsku na Orlickoústecku mu neřeknou jinak než křižovatka smrti. Dopravní situace zde není často jasná a dochází k fatálním nehodám. Lidé se teď ptají, ke kolika smrtím bude ještě muset dojít, než s křižovatkou smrti úřady něco udělají.

Uznávaná reportérka seděla při nehodě na místě spolujezdce ve stříbrné audi. Řidič vozu Pavel M. (28) nezastavil na značce STOP a vjel do křižovatky. Záhadou ale zůstává vliv dvou kamionů na situaci na vozovce. Je možné, že chtěl blížící se vozy rychle předjet a výsledek dopadl katastrofálně.

Je ale možné, že jeden z řidičů dal Pavlovi pokyn, že může jet na hlavní cestu, a on pak vrazil do modrého Volkswagenu Passat, který neměl šanci vidět. „Policisté zjistili, že v okamžiku nehody byli v odbočovacím pruhu ve směru na Chrudim dva řidiči nákladních aut s návěsem typu chladicí box, jedoucí ve směru od Vysokého Mýta. Žádáme tyto řidiče a případné další svědky, aby se nám ozvali na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 320,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

V passatu, který neměl šanci se srážce vyhnout, jelo pět lidí včetně dvou dětí. Cestující z havárie vyvázli se lehčími zraněními, čelní náraz do dveří spolujezdce však sympatickou reportérku České televize zabil. Vážným zraněním na místě podlehla.

Takto k autonehodě došlo podle policie. Takto k autonehodě došlo podle policie. | Infografika Blesk

Na křižovatce smrti boural i fotbalista

Místní ze Zámrsku na Orlickoústecku se nyní ptají, kolik bude muset na křižovatce smrti zemřít lidí, než se na úřady rozhodnou vybudovat kruhový objezd. Poslední smrtelná nehoda se před havárií s reportérkou odehrála před dvěma lety. Při další nehodě tu zemřely rovnou dvě ženy. Na stejném místě boural i fotbalista Nicolas Šumský. Ve voze, který řídil, zemřela jeho kamarádka Nelly (†18).

Křižovatka na silnici R/35 přitom není jediná, která ohrožuje životy řidičů. Na stejné silnici hrozí nebezpečí i v Holicích a U Lačnova. Pokud můžete, těmto místům se rozhodně vyhněte!

moiaza ( 27. srpna 2014 16:23 )

Křižovatka nikoho nezabila. Zabil ji nezodpovědný řidič.

gabcakovamatinka ( 20. srpna 2014 08:10 )

Neselhala křižovatka....selhal lidskej faktor! Holky je mi moc líto, život měla před sebou....Ja pamatuji jak muj tatínek chodil do autoškoly snad pul roku...Dneska jsou to rychlokvašky. Neříkám, že je to tenhle případ. Lidí ,,viní,, křižovatku - co tak zopáknout si pravidla?

kdoasi ( 20. srpna 2014 07:40 )

Za tyhle nadpisy a úvahy by měli Pleskači dostat řád zlatého mozku.

radelin ( 20. srpna 2014 04:51 )

Zabila ji křižovatka smrti? Křižovatku zavřít až zčerná.

Shelby16 ( 20. srpna 2014 02:33 )

V podstatě souhlas, po bitvě je každý generál jak se řiká a zároveň dodávám, že chybovat může v životě každý, i ten profesionální řidič. Ano někdy může stačit vteřina zamyšlení a nepozornosti a je vymalováno a nepřála bych to opravdu nikomu, proto je dobré chovat se na silnici raději ještě víc opatrněji i za cenu, že za vámi někdo zatroubí. Nikdo z nás ale u nehody nebyl a chtělo by to nějaké vyjádření svědka, jak se to vlastně seběhlo, jestli to bylo opravdu tragické přehlédnutí nebo drzé vjetí na hlavní tah z vedlejší a absolutní ignorace stopky. V tom případě by měl být řidič Audiny potrestán. Jedete po hlavní a najednou vám nějaký blbec vjede do cesty a vy kvůli němu zraníte nebo zabijete rodinu. Pokud svědek prohlásí, že Audina vůbec nezastavila na stopce a vjela ihned na hlavní tah a mezinárodní hl. silnici z vedlejší - tak je to trestuhodný čin.

Zobrazit celou diskusi