Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Co všechno necháváme v autě? Klíče v zapalování, peníze i zvířata!

Autor: dce - 
28. července 2014
16:06

Dnes a denně policisté nalézají cennosti odložené v autě. I v zamčeném voze však není nic v bezpečí. Nehledě na to, že mnoho řidičů své auto ani nezamkne nebo nechá rovnou klíčky v zapalování. Auto není trezor. To sice hlásají cedule snad na každém parkovišti, lidé to ale vnímají jinak.

Parkoviště před obchodními domy nebo teď v létě i nedaleko koupališť jsou doslova zlatý dólem pro zloděje. Řidiči a spolujezdci nechávají drahocenné věci uvnitř svých vozů neustále. Někteří v autě nechají peněženku, drahou elektroniku nebo rovnou peníze hned na sedadle. Jiní pokládají složku s papíry za něco, kvůli čemu by jejich vůz přece nikdo nevykradl. Opak je ale pravdou.

Také kufr není místo, kde byste chtěli nechat výbavu na dovolenou. Ani stažená roletka nemusí být zárukou proti zloději. Někteří automobilisté se snaží své cennosti alespoň ukrýt, jiní klidně nechají auto odemčené. Výjimkou nejsou ani dveře otevřené dokořán. Řidiči tak zločince přímo lákají.

Problémem je, když se sám řidič stane zločincem a ve svém voze zanechá živého tvora – domácího mazlíčka nebo dokonce malé dítě. Risk je to ohromný i když auto opustíte jen na pár minut – v letních dnech se teplota ve voze může vyšplhat až na 70 °C! Pokud budete svědkem podobné události, snažte se situaci vyřešit co nejrychleji – pokud není majitel auta v dohledu, zavolejte policejní hlídku. Můžete tak zachránit život. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi