Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdražuje se pomalu, ale přece: Nejvíc šly nahoru brambory a eidam!

Autor: vr - 
11. března 2014
05:01

Čeští obchodníci by si měli dát do výloh cedule: »Zdražujeme«! Jak oproti loňskému roku, tak oproti lednu totiž ceny v únoru až na výjimky vzrostly. Vypovídají o tom čísla Českého statistického úřadu.

Meziročně totiž v průměru zdražil alkohol o 3,2 procenta anebo mléko o 14,4 procenta. Naopak pohonné hmoty nebo spotřebiče buď zlevňují či u nich zdražování zpomaluje.

Inflace za únor se držela na 0,2 procentech, stejně jako v lednu, což znamená poměrně pomalý růst cen. Ani tak se mu ale, podle všeho, nevyhneme…

 Podívejte se na detailní tabulku zdražování v Česku!

Nejvíce zdražil eidam a brambory Nejvíce zdražil eidam a brambory | archiv Blesku, ČSU

e.44 ( 11. března 2014 14:01 )

bohužel je to tak Paradoxem, nebo že by to až takový paradox nebyl?, je že to co píšeš platí především pro velká města kde jsou bohaté možnosti výběru a venkov, snad díky ne zcela vymřelému selskému rozumu, je na tom podstatně líp, jelikož i přes menší možnost výběru si drtivá většina lidí pečlivě vybírá co koupit tak aby se kvalita rovnala ceně, díky čemuž třeba u nás musely vypadnout z nájmu samoobsluhy už dva zloději prodávající předražené šmejdy, jelikož lidi si raděj zašli dál do konzumu-smíšenky, než aby u nich nakupovali. Teď tu sámošku vede docela rozumná ženská, nemá sice nejlevnější zboží ale zato kvalitní, polskýho nebo od Babiše a tak podobně tam nic nenajdeš, tak se tam zákazníci začínají vracet.

anka ( 11. března 2014 13:25 )

satanklaus ( 11. března 2014 13:18 )

Já ti za tvojí sklerózu a neschopnost myslet nemůžu, ty vychlastaná palice, tak se do mě nenavážej, když nechápeš že každej kdo v tom vyrůstal třeba jenom do pětadvaceti let a nechce a je línej se sebou něco dělat, tak se v tom veze a ještě tím nakazí další generaci, jelikož děti mají tendenci kopírovat zvyky a chování rodičů.

rumovapalice ( 11. března 2014 13:09 )

myslím, že si pitomej debil, copak nevíš, že komunisti už tu nejsou 25 let? nikdo si vodění za ručičku nepamatuje, kromě pár senilních důchodců, ty ču.r.áku

satanklaus ( 11. března 2014 12:56 )

Albert je především na sídlištích a tam je marketů jak nasrááno. Tak se nevymlouvej. Já do něj přestal chodit před asi patnácti lety když nám tam co jsme bydleli postavili další dva markety, jelikož už tenkrát byl jasně Albert ta největší sráágora. Sice oba ty další markety byly asi o kilometr dál ale člověk se aspoň prošel a na větší nákupy byla taška na kolečkách.

Zobrazit celou diskusi