Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Postřelený řidič z D5: Neměl řidičák a v autě převážel léky k výrobě drog!

Autor: ČTK, pom - 
12. ledna 2014
16:29

Léky, z nichž se dají vyrobit drogy. Takový byl obsah auta řidiče, jehož při sobotní honičce mezi Prahou a Plzní policisté střelili do krku. Jeho trestní rejstřík je navíc pestrý, čítá už celkem 19 záznamů. Počínání policie se teď bude zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů.

V průběhu zběsilého pronásledování auta z Prahy do Plzně padly varovné výstřely a pronásledovaný sedmadvacetiletý řidič skončil v nemocnici se střelným zraněním v oblasti hlavy.

Policie případ šetří mimo jiné pro podezření z obecného ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí, potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Řidič s vozem lucemburské registrační značky nezastavil v centru Prahy na pokyn policie, ujel a řítil se po dálnici z Prahy do Plzně rychlostí zhruba 200 kilometrů za hodinu. Na 34. kilometru způsobil i kolizi dvou policejních vozů, které zůstaly poté nepojízdné. Dalších šest až osm policejních hlídek a policejní vrtulník vůz pronásledovalo až do areálu plzeňské nemocnice na Lochotíně, kde byl řidič zadržen.

Během pronásledování policisté několikrát vypálili výstražný výstřel. Řidič byl zadržen zraněný. Podle administrátora plzeňské fakultní nemocnice muž zůstává hospitalizován. "V sobotu byl operován. Nyní je ve stabilizovaném stavu a je při vědomí. V péči nemocnice zůstane. Měl střelné poranění," sdělil administrátor nemocnice.

"Generální inspekce si převzala šetření ve věci použití střelné zbraně. Policisté použili střelnou zbraň a bylo tam zranění," řekla Sandorová. Za jakých okolností a kým byl muž postřelen, bude podle ní známo až po ukončení vyšetřování.

Mladík nemá řidičský průkaz

Přesné důvody, proč muž před policií ujížděl, policie vzhledem k jeho zdravotnímu stavu zatím nezná. Jeho matka České televizi v sobotu řekla, že důvodem bylo to, že neměl řidičský průkaz.

Hulan dnes potvrdil, že stíhaný řidič měl zákaz řízení od roku 2010 do října 2014. Za sebou prý má i pestrou trestní minulost. Má 19 záznamů trestního stíhání pro majetkové a drogové delikty a delikty týkající se maření úředního rozhodnutí a vykázání, tedy i porušování nějakého zákazu, upřesnil policejní mluvčí.

Současně doplnil, že v pronásledovaném voze policisté po ukončení honičky našli tři krabice s dosud nezjištěnými léky a blíže nespecifikované varné zařízení. "Všechny tyto věci budou podrobeny odborné expertize, zda jde o drogy nebo o věci k jejich přípravě," uvedl Hulan. Informace o tom, že by muž měl při sobotní honičce střelnou zbraň, ale nemá.

gabreta ( 12. ledna 2014 23:41 )

Tomu Poldovi co blbě trefil, bych vzal prémie na půl roku, aby měl čas se naučit střílet! Příště by mířil přesně

libor123 ( 12. ledna 2014 23:25 )

Přesně tak už by se měli příště naučit střílet. Takovýho hajzlíci to bych střílel na potkání a hned.

karmavana ( 12. ledna 2014 21:59 )

Doufám, že jsou zranění neslučitelná s životem.

abvydavatelstvi ( 12. ledna 2014 18:56 )

Škoda že policajti netrefili.. Už mohl být klid... je třeba se takových hajzlu zbavovat a ne je živit v kriminale .... Pro takové grazly by měly byt připravené pracovní tábory na Sibiři.... a zůstat by v nich měli nejmíň dvacet let....!!!

xsirax ( 12. ledna 2014 18:56 )

Měl rovnou chcípnout, na co budeme živit takovýho parazita? Na nic.

Zobrazit celou diskusi