Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrtící exploze na ambasádě: Takto velvyslance pohltily plameny!

Autor: rvs, vet, et - 
3. ledna 2014
05:03

Stal se palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál (†56) obětí vraždy? Co trezor, který v objektu budoucí palestinské ambasády vybuchl, skutečně obsahoval? Jak je možné, že explodoval ven a ne dovnitř, kde by jen zničil obsah sejfu? Vynořují se další závažné otázky, na které Blesk hledal odpovědi!

Zatímco policie původně tvrdila, že šlo o nehodu, spekuluje se nyní o vraždě a vyřizování účtů. Šli po něm jeho vlastní lidé? Kriminalisté navíc včera našli v objektu budoucí palestinské ambasády několik zbraní, které neprošly českou evidencí.

Proč trezor vybuchl?

Zcela vyloučená je podle odborníka na výbušniny technická závada. „Vypadá to spíše tak, že útok byl namířen proti osobě, která sejf otevřela,“ míní odborník na výbušniny. Trezory s penězi bývají podle něj zajištěny jen rozbuškou a barvou, která pak bankovky znehodnotí. „Razantnější prostředky se používají při ochraně tajných dokumentů, audio či videonahrávek apod. I tak, ale výbuch zničí obsah sejfu, ale nesmí nikoho, ani vetřelce, zranit, natož zabít,“ objasnil včera Blesku expert.

Atentát soukromníka?

Odborník na bezpečnost Andor Šándor za událostí nadále nevidí teroristický útok. „I kdybych měl pochybnost, jako že nemám, musel bych se ptát, v čí prospěch by útok byl. Když bych připustil atentát, tak spíše soukromé povahy než politicky orientovaný,“ řekl Blesku Andor Šándor.

Pak by ale podle něj byla na místě otázka, čemu všemu se v Česku pan velvyslanec věnoval, pokud byl v trezoru nástražný systém takovéto razance. Případ již šetří Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

mandat ( 3. ledna 2014 17:22 )

Mozna to bylo uplne jinak. Zabili ho a vybuch je fingovany,aby se na to neprislo. Arabaci jsou mazany.

brande ( 3. ledna 2014 14:09 )

Vyhovím požadavku. Můj IQ jest 120 madamme baroneso. Na Vaše IQ se záměrně neptám, neb šlechtický původ hovoří za vše. Je to totéž, jako ptát se našeho milého knížete, že madamme?

japos22 ( 3. ledna 2014 13:09 )

No ty taky, takže v čem je ta myšlenka?

japos22 ( 3. ledna 2014 11:48 )

Jsi jen obyčejný rasista.

baronessa ( 3. ledna 2014 10:57 )

výborná úvaha - takže VŠICHNI Palestinci, všichni Židé, všichni Němci, všichni Rusové...to chce vysoké IQ

Zobrazit celou diskusi