Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Palestinský ministr zahraničí o smrti velvyslance: Byl to pracovní úraz

Autor: ČTK - 
2. ledna 2014
14:21

Palestinský ministr zahraničí trvá na tom, že za smrtí velvyslance Džamála Muhammada Džamála nestojí teroristé, ale kuriozní pracovní úraz. Důkazem toho má být fakt, že výbušnina byla v trezoru nastavena tak, aby vybuchla, až v momentě, kdy někdo manipuloval s dokumenty. Obětí by tak mohl být kdokoli, nikoli přímo velvyslanec.

Středeční smrt palestinského velvyslance v Praze Džamála Muhammada Džamála při výbuchu trezoru nebyla výsledkem teroristického útoku, ale jak to vypadá, "pracovního úrazu". Podle serveru israelnationalnews.com to dnes řekl palestinský ministr zahraničí Rijád Málikí.

Tajemný sejf zřejmě neexplodoval okamžitě, řekl dále Máliki, což prý znamená, že Džamál nebyl cílem toho, kdo výbušninu umístil. Výbuch nastal až poté, co velvyslanec strčil ruku do trezoru, aby z něj vyjmul dokumenty.

Výbušnina byla zřejmě nastražena tak, aby explodovala až ve chvíli, jakmile by někdo manipuloval s obsahem sejfu, dodal Málikí poté, co o záležitosti telefonicky hovořil s českou policií.

Nejmenovaný palestinský představitel, kterého předtím citovala agentura Nová Čína, ale nevyloučil úmyslný výbuch, který měl diplomata zabít.

Málikí dnes také řekl, že neví ještě, kde bude Džamál pohřben. Sestru má v Ramalláhu a bratra v pásmu Gazy ovládaném hnutím Hamas, které neuznává palestinskou samosprávu sídlící na západním břehu Jordánu.

Málikí ve středu agentuře AP řekl, že explodoval trezor, který se dvě desítky let nepoužíval. Mluvčí palestinské ambasády v Praze Nabíl Fahil ale naopak řekl, že se používal běžně.

babana ( 2. ledna 2014 19:38 )

Prý 3 kufry zbraní policie zabavila. Když chtěli záznam kamer, tak prý není, ještě kamery nefungují...

babana ( 2. ledna 2014 19:21 )

Pracovní úraz? No jo, ono těch "pracovních" úrazů po světě ti islámští pošuci mají povícero, někdy se tomu říká "sebevražedný atentátník", jindy "pracovní úraz" - podle toho, kdy to bouchne. Když předčasně při sestrojení, skladování a přepravě, pak je to pracovní úraz.

ruudazvostravy ( 2. ledna 2014 17:27 )

Samá voda,von sy Čamál chtěl f mykrovlnce vohřát k vobjedu ten jeho voblýbeney kuskus a nefšym sy,že mýsto flákoty mu tam něgdo šoup hantgranát.

zabibol ( 2. ledna 2014 17:18 )

Soudruzi Arabové, kteří se nazývají Palestinci určitě zbraně potřebují k šíření islámu v Evropě. Naši soudruzi komunisti jim v tom velmi srdnatě pomáhají.

namoroman ( 2. ledna 2014 16:01 )

Plesk v této záležitosti dává takové "informace", že zůstává rozum stát. Čím větší zmatek, chaos a absolutní protiklady, tím lépe. Motá do toho Čínu, Izrael a už chybí jen Samoa a Nová Guinea aby jsme znali všechno co se kde šustne. Vypadá to na záměr...

Zobrazit celou diskusi