Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikne Dahlgren trestu? Rozhodne se až za měsíc!

Kevin Dahlgren vyvraždil rodinu své tety. Svě dva bratrance Davida (vlevo nahoře) a Filipa (vlevo dole), strýce Martina (vpravo dole) a tetu Veroniku (vpravo nahoře)
Kevin Dahlgren vyvraždil rodinu své tety. Svě dva bratrance Davida (vlevo nahoře) a Filipa (vlevo dole), strýce Martina (vpravo dole) a tetu Veroniku (vpravo nahoře)  (Autor: Facebook.com)
Autor: ljš, ČTK - 
13. srpna 2013
21:19

V Česku podle policie zavraždil své čtyři příbuzné, ale dokázal ještě utéct do Spojených států. Tamní soud bude o vydání Kevina Dahlgrena do České republiky jednat 12. září. Pokud ho nevydá, unikne mladý vrah zcela trestu.

"Soudní jednání o vydání Američana Kevina Dahlgrena, který je obviněn ze čtyřnásobné vraždy svých příbuzných v Brně, začne v Alexandrii u Washingtonu 12. září," ČTK to dnes telefonicky sdělil Martin Pizinger z českého velvyslanectví v USA. Žádost o vydání podezřelého muže do České republiky předalo ministerstvo spravedlnosti ČR americkým úřadům v polovině července.

Dvacetiletý Kevin Dahlgren je obviněný z vraždy čtyř příbuzných v Brně-Ivanovicích, kde údajně usmrtil svou sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Motiv činu není známý. Dahlgren si následně vzal taxi z Brna na letiště do Vídně a odletěl domů do USA. Během letu na něj byl v České republice vydán zatykač. Na jeho základě ho pak 23. května americká FBI zadržela po příletu na letiště ve Washingtonu.

"Soudní jednání ve věci Dahlgrenova vydání bylo u soudu v Alexandrii nařízeno na 12. září," řekl Pizinger. Zda verdikt padne týž den, či zda bude jednání delší, ze soudních dokumentů nevyplývá. Líčení bude řídit soudce Ivan Davis.

Zda Spojené státy muže vydají, není jasné. Své občany ke stíhání v zahraničí vydávají americké úřady jen ojediněle. Pokud by vydán byl, hrozí v Česku Dahlgrenovi výjimečný trest, tedy až doživotní pobyt za mřížemi.

zaviracispendlik ( 14. srpna 2013 19:41 )

1569 ( 13. srpna 2013 22:15 )

Ať si ho v USA nechaj, kdo by ho tady chtěl ve vězení živit. A jestli si budou mylset, že je nevinný, ať jim ukáže. Já ho tady za sebe nechci ani ve vězení, moje daně ať jdou na nemocný děti a ne na sr.če ve vězení!!!!!

itartas ( 13. srpna 2013 22:12 )

To jsem zvědavá, zda si váží i jiných životů než těch amerických a udělají pro jednou vyjímku!

Zobrazit celou diskusi