Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Egyptský doktor: Žaludky Moniky (†36) a Klárky (†8) byly rozleptané kyselinou!

Autor: shp, ČTK - 
3. srpna 2013
12:34

Někdo je musel otrávit! Podle šéfa státní nemocnice v egyptské Hurgadě měly Češky Monika (†36) a Klárka (†8) rozleptané žaludky kyselinou. Dle policie je nejpravděpodobněji vrahem otec a manžel Petr. Vyšetřování však stále pokračuje...

I když zatím nejsou oficiální výsledky pitvy známé, osud českých turistek nastínil Českému rozhlasu šéf nemocnice v egyptské Hurgadě. Právě tam jsou příčiny smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) vyšetřovány.

Dosavadní pitvy vyvrátila průjmové onemocnění

Češky byly nalezeny mrtvé v úterý brzy ráno, když otec rodiny v hotelu vyběhl z pokoje a křičel o pomoc. Ženy ležely na zemi a malá Klárka byla v nepřirozené pozici se zdviženýma rukama. Otec Petr tvrdil, že měla rodina střevní a žaludeční problémy. Podle egyptského doktora však dosavadní výsledky pitvy neprokázaly žádné průjmové onemocnění.

Velmi silný jed

Na těla Češek musel podle předběžných informací ředitele nemocnice působit extrémně silný jed, který rozhodně nepocházel ze stravy, uvedl ČRo. "Žaludek mají úplně rozpadlý, a to z důvodu velkého množství jedu, který se oběma obětem do žaludku dostal. Je to jed, který ze žaludku udělá takovou rosolovitou konzistenci. Tedy velmi, opravdu velmi silný jed," řekl ČRo ředitel nemocnice.

Petr: Byl jsem na tom nejhůř

„Já jsem byl na tom nejhůř, protože já jsem chodil zvracet tak šestkrát za hodinu, možná patnáctkrát. Dcera s manželkou to neměly takové strašné jako já,“ tvrdil Petr. „Nedokážu si to vysvětlit, jakým způsobem se to mohlo stát,“ opakoval stále.

Nejspíš jde o vraždu

„Na 60 procent je za tím vražda, z níž je podezřelý právě manžel,“ sdělila Lidovým novinám egyptská policie. Petr je kvůli vyšetřování stále v Egyptě. „Jeho cestovní pas má místní policie,“ uvedl mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Podle policie je v případě prokázání vraždy také hlavním podezřelým!

lubas150 ( 5. srpna 2013 01:59 )

At rozhodne detektor lži a jestli to ten pičus udělal tak at ho pověsi a to v egyptě .....kraaasne holky to byli Banik Ostrava chuligani

pekna.potvora ( 4. srpna 2013 09:01 )

bolo by fajn, keby to nebol ten otec, ale naozaj je veľmi podozrivé, že nepočul svoje najdrahšie zomierať a naozaj neviem, kto iný by ich mohol otráviť, je tu iba možnosť, že sa naozaj otrávili jedlom a pitva bola zmanipulovaná, ale to je naozaj dosť nepravdepodobná verzia...

kajenka52 ( 4. srpna 2013 01:37 )

Vylúčili črevné ochorenie /otec tvrdil, že mali/ tak z jedla nezomreli, mali rozleptané žalúdky a to musia zistiť čo to spôsobilo.

mrdkazeman ( 4. srpna 2013 01:02 )

Zdar,ale co kdyz je to je vykonstruovaná obrana těch arabskych ***u?Treba ten chlapik za to vubec nemuze?Ja bych se osobne priklanel k tomu,ze za to muze Zeman ta ***! Jinak preji hezky den

danuska555 ( 4. srpna 2013 00:13 )

tvoje vysvetleni si nech pro rodinu, ta ti to bude mozna zrat! Ale ja teda ne!!

Zobrazit celou diskusi