Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec a manžel mrtvých andílků promluvil: Chytil jsem dcerku za ruku, byla celá studená

Autor: sch - 
1. srpna 2013
20:03

Během jediné noci přišel o manželku i dceru. Otrávily se jídlem, nebo jim někdo podal jed? Zdrcený otec holčičky, která spolu se svou maminkou zemřela v egyptské Hurghádě, poprvé promluvil.

V pátek přijeli do hotelu, kde měli strávit nádhernou dovolenou plnou zážitků a radosti. Jenže si užili jenom víkend. V pondělí ráno začali mít všichni tři bolesti. „Celý den jsme leželi v posteli, mezitím zvraceli a pak začali mít průjem,“ řekl Petr, otec Klárky a manžel Moniky v rozhovoru pro Českou televizi.

Čím a jak se mohly matka s dcerou otrávit, je zatím asi tím největším otazníkem. Z hotelu nevyšli a ostatní hosté byli v pořádku. „Nedokážu si to vysvětlit, jakým způsobem se to mohlo stát,“ říká zdrcený otec a manžel.

Nejhůř na tom byl prý Petr

Klárka i Monika si v pondělí musely zažít peklo. „Já jsem si lehl vedle dcery a říkám, ať se kousíček posune, že mám strašně málo místa. Chytnu ji za ruku a ona byla úplně celá ledová,“ vyprávěl.

Celý případ provází různé spekulace, egyptský lékař dokonce řekl, že když Klárku našli, ležela v nezvyklé poloze, čímž nepřímo naznačil, že otec lhal. Další podivností je Petrův pondělní zdravotní stav. „Já jsem byl na tom nejhůř, protože já jsem chodil zvracet snad šestkrát za hodinu, možná patnáctkrát. Dcera s manželkou to neměly takové strašně jako já,“ řekl.

Soudní znalec: Vražda?

K verzi o násilné smrti se kloní i soudní znalec Jiří Hladík. Podle něj s největší pravděpodobností nešlo o otravu jídlem, ale jedem, čemuž by odpovídala i poloha holčičky. Při otravě jídlem by navíc zemřela jako první dcera a matka by patrně stihla zavolat pomoc. "Jednoznačně bych se přikláněl k tomu, že se jedná o otravu ne z potravy, ale o klasickou násilnou smrt, to znamená podání jedu," řekl pro televizi Prima.