Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Potvrzeno: Premiér Nečas se rozvádí! Dcery zůstanou manželce Radce

Autor: simao - 
11. června 2013
16:25

Když si Blesk počátkem roku všiml, že premiér Nečas sundal z ruky prstýnek, začalo se spekulovat, že je s jeho chřadnoucím manželstvím skutečně ámen. Nyní se to potvrdilo. Nečas (48) uveřejnil, že k soudu podal žádost o rozvod. Jeho manželka Radka (46) se prý k soudnímu návrhu připojila.

"Tuto osobně nelehkou situaci se snažíme řešit s respektem, zejména vůči našim dětem," uvedl Nečas v prohlášení pro novináře.

Dcery budou u matky

"Podle dohody zůstanou naše dvě nezletilé dcery v péči matky, přičemž otec se bude i nadále podílet na jejich výchově," oznámil premiér. S manželkou Radkou má dospělé syny Ondřeje (26) a Tomáše (23) a dcery Terezu (17) a Marii (10).

Na děti prý nyní myslí Nečas především. A dcery chce dostatečně zabezpečit. "Naše majetkové poměry jsou veřejnosti dostatečně známy. Podle dohody by měly být upraveny tak, aby především zajistily dostatečné zázemí pro další život obou dětí v péči matky," dodal Nečas.

Může za to Nagyová?

Příčinu rozpadu manželství premiér nezveřejnil. Již dříve se ale spekulovalo o údajném vztahu Nečase s Janou Nagyovou (47), ředitelkou kabinetu předsedy vlády. Premiér však tuto verzi odmítal a rodinné problémy okomentoval počátkem roku slovy: "Příčinou naší stávající rodinné situace není nikdo třetí, a to ani na mé straně, ani na straně mé ženy." Mluvil pravdu?

Ve společné domácnosti každopádně nežili Nečasovi delší dobu. 17. ledna oficiálně oznámil Nečas odluku od rodiny, již předtím se omluvil z tradičního novoročního oběda s prezidentem a všichni se ptali proč. Blesk navíc Nečase přistihl, že dokonce sundal prstýnek.

Manželka v politickém ústraní

Signály se nakonec potvrdily. Krize v manželství nyní vyvrcholila jeho rozpadem. S Nečasem se přitom jeho partnerka Radka seznámila v době, kdy ještě studovala střední školu. Jí bylo 17 let, jemu již osmnáct.

Během vysokoškolských studií měli svatbu, v lednu 1987 se jim narodilo nejstarší dítě - syn Ondřej. Na rozdíl třeba od Petry Paroubkové se však Radka Nečasová do předvolebních kampaní svého muže nezapojovala. Nečasova rodina tak zůstávala v ústraní.

mnpv ( 10. prosince 2013 15:34 )

No to sice ne, ale dovede si to představit.

blamal ( 12. června 2013 10:02 )

Petru Nagyovi to za to jistě stojí - aspoň kvůli jedné věci na něj jeho milá Nagyová přestane doma v Hrzánu štěkat!

krupan10 ( 12. června 2013 09:54 )

áá, Putnova manželka nás poctila návštěvou

dobrotka ( 11. června 2013 21:08 )

A kdyby tys nebyla blba vic jako tago, tak bys pochopila, ze zde neni rec o nejakem tahani soukromi do prace. Nikde jsem o zadnem tahani soukromi do prace nepsala. Ty tvoje smyslenky uz jsou opravdu na povazenou.

dobrotka ( 11. června 2013 19:59 )

Ty myslis, ze clovek je jiny v soukromi a jiny v praci? Kdyz se doma chova jako cune, myslis, ze v praci se bude chovat jinak? Kdyz nedokaze udrzet svoji rodinu, myslis, ze dokaze udrzet stat?

Zobrazit celou diskusi