Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Česká supermáma Alexandra (23): Dostala nový byt pro paterčata!

Autor: Jan Dolěžal, mokk - 
29. května 2013
05:00

Jakmile supermáma Alexandra Kiňová (23) z Milovic za pár dní porodí paterčata, své potomky si přiveze do nového bytu. Milovická radnice jí totiž našla byt 3+1, aby se rodina nemusela mačkat v krcálku 1+1. První, kdo si nové bydlení prohlédl, byla matka Alexandry v doprovodu Blesku.

Byt 3+1 se nachází v paneláku v Lesní ulici. Jak už název napovídá, dům leží v klidné části města, všude kolem rostou stromy a je tam spousta míst, kam se dá chodit na procházky.

Nenacházela slov

Jakmile starosta Milovic Lukáš Pilc odemkl dveře bytu a matka Alexandry Olga Kiňová (41) vešla dovnitř, jako by oněměla, jenom zvědavě nakukovala do prázdných místností. „Proti tomu krcálku, kde dcera s přítelem a synem teď bydlí, je to úplný palác. Nemám slov,“ rozplývala se budoucí babička paterčat.

Palác v přízemí

Nájemní byt 3+1 se třemi balkony má rozlohu 110 metrů čtverečních. „Jsem moc ráda, že je v přízemí, protože se nebudeme muset tahat se všemi nákupy i s miminy do schodů. Navíc já bydlím jen kousek odtud, takže dceři a vnoučátkům budu pořád nablízku,“ radovala se Olga Kiňová.

Video Babička paterčat převzala nový byt - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Chůvy budou dvě

Milovičtí radní matce paterčat ale pomohou i jinak. Na tři roky jí zaplatí dvě chůvy. „Na jednu chůvu má ze zákona nárok a druhou pomocnici k dětem zajistí obec,“ řekl Blesku starosta Milovic. Termín porodu se blíží. Alexandra Kiňová by měla svých pět potomků přivést na svět v neděli 2. června.

Namaloval sourozence v bříšku

Budoucí bráška paterčat Antonio (5) se nových sourozenců už nemůže dočkat. Blesku ukázal, jak své nové brášky a sestřičky předpověděl. Když měl totiž ve školce namalovat svou rodinu, nakreslil tatínka, sebe a v maminčině bříšku malé hlavičky.