Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vít Bárta podává trestní oznámení na Lenku Bradáčovou!

Vít Bárta podává trestní oznámení na vrchní státní zástupkyni Bradáčovou i bývalého šéfa protikorupční policie Martince
Vít Bárta podává trestní oznámení na vrchní státní zástupkyni Bradáčovou i bývalého šéfa protikorupční policie Martince  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
30. dubna 2013
13:23

Vít Bárta (VV) se rozhodl podat trestní oznámení na vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou kvůli jejímu sporu s protikorupční policí. Chce prý zjistit, zda nepokračuje politizace policie, která podle něj od nástupu bývalého šéfa Martince začala konečně chytat velké ryby.

Trestní oznámení šéfa Věcí veřejných zahrnuje nejen Bradáčovou, ale i bývalého šéfa protikorupční policie Martince a novináře Františka Xavera Veselého, kterému se Bradáčová mimo vysílání svěřila, že na ní protikorupční policie připravuje kauzu.

Bárta však tvrdí: "Pod vedením pana Martince policie poprvé v historii začala lovit velké ryby. Sám jsem případem v tom, že protikorupční policie vyšetřovala napříč politickým spektrem," řekl dnes poslanec. Chce prý zjistit, jak to se sporem Bradáčové a Martince je.

Bradáčová si stojí za svým: Chtěli mě dostat!

Bradáčová však trvá na tom, že ji někteří členové protikorupční policie chtěli poškodit. Chystali prý na ní kauzu s využitím informací o možném trestním stíhání jejího manžela Tomáše Hájka, se kterým však několik let nežije.

Kriminalisté podle Bradáčové zpracovávali řadu případů, aniž by je nechali dozorovat státním zastupitelstvím. Jejich šéf Martinec však kvůli sporu rezignoval a kategoricky odmítl tvrzení, že by detektivové konstruovali nějaký případ, nebo prodávali informace.

Bradáčová včera uvedla, že se s ní Martinec 12. března osobně sešel. "Pan ředitel se mě nejdříve zeptal, jestli znám svého manžela, což bylo velmi groteskní... Za další mi sdělil, že proti manželovi bude v dalším týdnu zahájeno řízení, z celého kontextu jednoznačně trestní stíhání," popsala.

Kauza manžela Bradáčové přitom souvisí patrně se stíháním bývalého Drábkova náměstka Vladimíra Šišky. Jde o IT zakázky na ministerstvu práce a sociálních věcí, při jejichž prošetřování měla být Bradáčová údajně podjatá.

krupan10 ( 1. května 2013 08:02 )

pěkná hovadina, Nečase nikdo nemusel vydírat, je to b.lb

krupan10 ( 1. května 2013 08:00 )

to není pravda, John je za prachy ochoten udělat cokoli, Bárta ne, protože je má

krupan10 ( 1. května 2013 07:59 )

Klasnová současnou politickou situaci hodnotí jako značně nepřehlednou, takže normální člověk neví, čemu má vlastně věřit. Je to vina médií, které nám naservírují, koho máme nenávidět a někoho zase neobjektivně vynáší do nebe. Pravda je ale někde úplně jinde.

marmat ( 30. dubna 2013 18:19 )

Fakt se o ní strachujme - tohle je boj s chobotnicí....

marmat ( 30. dubna 2013 18:17 )

Vy jste tu scházel -a ještě s TOUHLE agitkou !

Zobrazit celou diskusi