Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exkluzivně z basy: Rath slavil! Na návštěvu přijel táta, manželka i Blesk!

Autor: Hana Höschlová, Vera Renovica, mokk - 
27. dubna 2013
05:00

Exhejtman David Rath (47) měl v pátek důvod k oslavě. Po čtrnácti dnech za ním mohla přijít na návštěvu manželka Eva (48). A ty dny jsou dlouhé k zbláznění. Rath to řekl redaktorce Blesku, která s ním jako první mluvila přímo ve věznici. Jeho téměř roční vazba však zřejmě pomůže zajistit lepší podmínky budoucím vazebně stíhaným.

Manželka Eva včera nesla manželovi nové oblečení. Do Ruzyňské věznice dorazila i s Rathovým otcem Ratmírem (81). Ten se jen s námahou pohyboval o berli. Před časem totiž spadl a ošklivě si poranil páteř. I to byl důvod, proč si politik přál čekat na soud doma mezi nejbližšími. Ač rodina zaplatila dvoumilionovou kauci, soud mu nevyhověl.

Být v lepším kontaktu se svými blízkými a smět ve vazbě pracovat, to jsou »vymoženosti«, za něž Rath neúnavně bojuje. Na rozdíl od zákonů, které pilně posílá do Sněmovny, právě návrhy na zlepšení podmínek ve vazbě mají velkou šanci uspět. Podle informací Blesku se jimi ministerstvo spravedlnosti velmi vážně zabývá.

Redaktorka Blesku: Není to zlomený muž

Sedím proti Davidu Rathovi a cítím, jak se snaží být silou vůle klidný a vyrovnaný. „Nejhorší je ta nečinnost,“ potvrzuje za chvilku mé pocity sám Rath. Má velice úsporná gesta a často se mi dívá přímo do očí. V pohublém obličeji hodně vynikají. Nevěří na zázrak, lacině se neobhajuje. Na rozdíl od toho, co si asi může myslet veřejnost, však zlomený není. Asi proto, že je lékař. A kdyby se lékař nechal poddat kdejakou okolností, nemohl by zachraňovat životy.

Exkluzivní rozhovor s Davidem Rathem z basy v sobotním tištěném Blesku!

monicakmonca ( 18. června 2013 19:27 )

Ahoj! Všichni mluví o tom, že se objevila nová možnost, jak vydělávat z domova, skvělá i pro maturanty. Už od začátku května si takto sama přivydělávám a je to perfektní. Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak beru takové peníze bez práce. Přečtěte si to taky na Petrblog.wz.sk

qwerty1805 ( 28. dubna 2013 04:27 )

nikdo další hned sedět nepude protože nechodí na procházku z celoživotním výdělkem většiny lidí.Ty chytřejší si to pošlou na kajmany nebo kypr a naši financové můžou jít zase po instalatérech že nedali bábě účtenku za sifon vod vany

anka ( 27. dubna 2013 20:37 )

podle me do vezeni patri a s nim nejmene pulka nasich politiku

anka ( 27. dubna 2013 20:36 )

ninga ( 27. dubna 2013 18:32 )

ale di

Zobrazit celou diskusi