Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf dopraváků chystá revoluci pro chodce: Povinné reflexní prvky!

Chodci budou možná v budoucnosti povinně  nosit reflexní prvky.
Chodci budou možná v budoucnosti povinně nosit reflexní prvky.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš - 
22. dubna 2013
14:05

Stovkám zbytečných úmrtí, ke kterým došlo jen proto, že řidič ve tmě chodce přehlédl, chce zabránit šéf dopravní policie Tomáš Lerch. Podle něj by měli chodci povinně nosit reflexní prvky.

Přestože se počet smrtelných nehod na silnicích rapidně snížil, chce šéf dopravní policie Tomáš Lerch jít ještě dál a do roku 2020 dostat toto číslo na poloviční hodnotu. Krom změn v bodovém systému, chce policistům vrátit možnost odebírat na místě technické průkazy.

Na zoubek se hodlá podívat ale také chodcům. Chce otevřít debatu o tom, zda má být v noci povinné nošení reflexních prvků. "Bavme se, za jakých podmínek by to zákon požadoval - jestli v obci, nebo mimo obec, či všude. Můžeme najít kompromis," řekl serveru iDnes.cz.

Na to, zda si cestou z divadelního představení budeme muset oblékat reflexní vesty nebo nalepovat fosforeskující pásky, si tedy budeme muset počkat.

zadnice ( 23. dubna 2013 09:59 )

Co je to za blba??? To už nenajdeme normální vzdělané a slušné lidi do vysokých funkcí???

majojo ( 22. dubna 2013 19:57 )

To je trest za to, že jsi socka a doposud nenašetřil na auto.

majojo ( 22. dubna 2013 19:56 )

Lercvhu, hlavně ty si přilep na to svoje mayslitelské čílko zlatou hvězdu. To chceš lidi značkovat jako dobytek?

bobika35 ( 22. dubna 2013 19:20 )

teda admine konej - na jińé diskuzi jsem použil slovo adolf a byl jsem zablokován, tady je hrubé porušení pravidel - viz níže - deb.. a nekonáš !!! k článku - až někdo z chytrolínů přejede v noci opilého chodce, bude asi pak souhlasit - nejedná se o vesty, alespoń bundy, trika či jen reflexní odrazky na oděvu či v ruce, parkrát jsem měl za volantm "namále" a sejmul jsem málem neviditelného ožralce- pokud se vám toto snane taky, tak uvidíte sami a změníte názor. ve městě je to blbé, ale mezi obcema fatálka... tak prosím nejdřív rozum a pak sprostá slova

tnikita ( 22. dubna 2013 19:10 )

Povinné reflexní prvky nejsou jen vesty!!Myslím,že každý řidič má zkušenosti s ,,neosvětlenými chodci,,Zvláštˇv zimě,když lidé nosí tmavé bundy a vidíte je až těsně před autem.Stačí něco bílého(šála,čepice) nebo různé reflexní pásky,přívěsky,nášivky apod.Na silnici mimo obec bych si klidně vzala i vestu.

Zobrazit celou diskusi