Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůza v Chlumci: Adoptivní syn vraždu plánoval

Autor: Jitka Pecharová, mokk - 
21. března 2013
05:00

Nesnáším mámu, zabiju ji! To říkal kamarádům Matěj D. (14)  z Chlumce nad Cidlinou. Za několik dní Marie D. (50) vykrvácela ve svém domě po útoku nožem. Podle spolužáků Matěj vraždu plánoval.

Policie došla k závěru, že ženu ubodal nezletilý. Odmítla potvrdit, že vraždil právě Matěj. Ve středu ho ale skrytého pod bílou kápí přivezla na místo činu.  
Hoch v pondělí odpoledne čekal, až se matka vrátí domů z práce do řadové vilky na okraji Chlumce, kde žila se synem a manželem, a zaútočil. „Krev byla po celém domě. Byl z něj slyšet dupot,“ řekl soused. Matěj pro matku zavolal záchranáře, ale ti jí už nedokázali pomoci. Hocha odvezla sanitka do nemocnice kvůli řeznému poranění na levé ruce.

Lhal všem

Policii, otci i dalším lidem Matěj tvrdil, že matku napadli dva muži, kteří se už několik hodin před tragédií pohybovali v okolí. Prý měli kukly a hovořili rusky. Několik lidí cizince skutečně spatřilo, takže se spekulovalo o loupežné vraždě. Policie to ale brzy vyloučila. „Za činem stála nezletilá osoba, která se doznala,“ uzavřela Ivana Ježková z krajské policie.

Vraždu plánoval

Nezletilého Matěje si rodiče adoptovali už jako miminko a pro rodinu byl opravdu vším. Podle spolužáků měl ale s matkou problémy a hádky bohužel přerostly ve vyhrožování smrtí. Podle jedné ze spolužaček totiž Matěj měl dokonce prohlásit, že matku zabije. "Ano, prý to opravdu říkal,“ svěřila se dívka serveru Tn.cz.

Kriminalisté ve středu malého násilníka přivezli na místo činu, aby jim na figuríně ukázal, jak ženu vraždil. Vzhledem k jeho nízkému věku mu nehrozí vězení. Maximálně skončí v dětském domově.

valentinar ( 22. března 2013 13:59 )

Super. Skončí v děcáku, ale matky se zbavil. Nadobro. Co to jsou 4 roky v lapáku pro takovýho šmejda. Tv tam je, kroužky, škola, kámoši stejného kalibru jako je on sám a až vyleze, máme se na co těšit. Smrad jeden zasranej. Když už je schopen takový čin naplánovat a provést, musí za něj nést zodpovědnost jako každý jiný. Pak se divíme, že si tady parchanti dělají co chtějí, když se vlastně dohromady nic nestalo, ne?

valentinar ( 22. března 2013 13:56 )

nojasne ( 22. března 2013 00:06 )

Tak těch 99% dolož statitistikou. Nebo sis to číslo vycucal z prstu ?

nojasne ( 22. března 2013 00:03 )

Jak ale vysvětlíte, že vraždí i osoby pocházející z dobrého prostředí ?

manicka919 ( 21. března 2013 23:00 )

v americe už mají zkušenosti, to jen my tady ještě chodíme po špičkách. věk agresorů nebezpečně klesá, kde asi je chyba, že??

Zobrazit celou diskusi