Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejmladší oběť metanolu: Markétu (†16) oplakali spolužáci u tabule

Autor: Jana Ulrichová, Helena Lacinová - 
31. ledna 2013
04:59

Byla krásná, mladá, měla celý život před sebou. Osudnou se jí stala oslava s přáteli v rodinném domě na Děčínsku. Markéta P. (†16) podlehla těžké otravě metanolem.

Lékaři o její život bojovali více než týden, ale marně. Stala se tak nejmladší obětí tohoto zákeřného jedu. Rodinu ochromila bolest ze smrti dcery natolik, že se uzavřela před světem. Markétu oplakávají i spolužáci ze střední zdravotní školy.

Ve vestibulu vzniklo pietní místo, kam spolužáci chodí zapálit svíčku. Blesku se podařilo zjistit, že šlo o vzornou studentku.

Zpráva o smrti spolužačky mladé lidi zasáhla už v úterý, kdy zemřela. „Už včera jsme si to prožili. Ve třídě bylo najednou takový ticho. Mlčky jsme se objímali a bylo nám těžko,“ řekla jedna ze spolužaček.

Odkud byl jed?

Policisté včera připustili, že se v pátrání po původu dívčiny otravy dostali do slepé uličky. „Prověřili jsme všechny láhve, s nimiž mohla přijít do styku. V žádné metanol nebyl. Dokonce jsme zastavili a prohledali kuka vůz, našli jsme ale jen láhev od kvalitní slivovice,“ řekl krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld.

Dodal, že policisté se teď snaží sestavit časovou osu, z níž by se dalo vyčíst, kde všude se před svou hospitalizací pohybovala. „Bohužel nevíme a nejsou nám to s to říci ani odborníci, jak dlouho nazpátek se může metanol projevit,“ řekla kriminalistka Helena Pšeničková. Dodala, že pracují i s verzí, že metanol nebyl v alkoholu. Markéta mohla omylem vypít nějakou chemikálii, která byla v láhvi od alkoholu.

nyxx ( 1. února 2013 08:44 )

Chlastání u nedospělých neschvaluju, ale psát něco ve smyslu, dobře jí tak, že umřela, protože neměla chlastat, tak to neschvaluju taky!

peterwilliams ( 1. února 2013 04:56 )

nyxx jak můžeš schvalovat aby dítě chlastalo ? čím přemýšlíš k.un --dou nebo p.tákem

peterwilliams ( 1. února 2013 04:55 )

ty se radši zdrž jsi horší než já ..chuděro modavivien

peterwilliams ( 1. února 2013 04:53 )

krist.ti přijde demente normální že chlastá a potom umře??vždyt máte ožralé i prezidenty tak at se dětičky vaše uchlastají já brečet nehodlám

mandat ( 31. ledna 2013 14:38 )

Alkohol je az od 18 let. Tak, jak je mozne, ze 16 zemre na otravu metanolem ????????????????

Zobrazit celou diskusi