Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dálnice D8 před Prahou stojí: Velké problémy přinesla nehoda cisterny

Nehoda cisterny zablokovala dálnici D8 (ilustrační foto z D8)
Nehoda cisterny zablokovala dálnici D8 (ilustrační foto z D8)  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
15. ledna 2013
08:16

Noční nehoda cisterny na dálnici D8 zablokovala v úterý ráno provoz směrem na Prahu a způsobila řidičům velké komplikace.

K nehodě cisterny s minerálními oleji došlo na 18. kilometru ve směru na Prahu u Nové Vsi na Mělnicku. Dálnici D8 v tomto směru zcela zablokovala.

Hasiči se kamion snaží odklidit pomocí dvou jeřábů a i když původně čekala policejní mluvčí obnovení provozu kolem osmé hodiny, operace je ještě náročnější, než se čekalo.

Policie dopravu odklání na 29. kilometru a na dálnici se vrací na 17. kilometru. V tomto úseku se však vytvořily dlouhé kolony, a tak policejní mluvčí doporučila použít jiné objízdné trasy.

Při nehodě navíc utrpěl zranění řidič kamionu, příčina havárie však zatím není známá. Je však možné, že ji zapříčinily sníh a teploty, které v noci klesly pod bod mrazu. I v Praze a okolí včera zaznamenali meteorologové výrazný příbytek nového sněhu - až 9 cm.

Opatrnost za volantem však silničáři doporučují i na řadě jiných míst v Česku. Uježděný sníh komplikoval dopravu i dnes ráno, rozbředlý sníh po chemickém ošetření pak situaci zcela nevyřešil.

gestuu ( 15. ledna 2013 13:42 )

kvalitní informace, sportovní sázení http://tepes.netstranky.cz/

Zobrazit celou diskusi