Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pozor na náledí: Výstraha platí pro chodce i řidiče, na D1 boural kamion

Meteorologové varují před ledovkou
Meteorologové varují před ledovkou  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
7. ledna 2013
09:51

Řidiči i chodci by si měli dávat pozor na ledovku. Výstraha meteorologů platí od dnešních 8:30 do odvolání pro polovinu České republiky. Konkrétně v Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Olomouckém, Moravskoslezském, Zlínském a Jihomoravském kraji a na Vysočině.

Ve zmíněných regionech budou podle meteorologů jak noční, tak i denní teploty většinou pod bodem mrazu. Proto v nich hrozí větší riziko tvorby náledí. Jinde by se měl led na silnicích či chodnících objevovat jen ojediněle, uvedl ČHMÚ.

Pracovníci ústavu lidem doporučují, aby si dávali při jízdě autem i chůzi po chodníku pozor. Řidiči by také měli pozorně sledovat dopravní zpravodajství.

Nehoda na D1

Dopravní nehoda kamionu na 103. kilometru dálnice D1 zkomplikovala dopravu ve směru na Brno. Kamion nyní blokuje dva jízdní pruhy, jeden je s opatrností průjezdný. Na místo míří hasiči a záchranáři.

Kolona dosahuje délky asi jednoho kilometru. Kamion se převrátil okolo osmé hodiny, leží na boku s vysypaným nákladem.

Sníh a led na Moravě

Sníh a led dnes ráno komplikují dopravu na silnicích Moravskoslezského kraje. Všechny komunikace jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Během večera a noci napadlo v Moravskoslezském kraji až pět centimetrů sněhu. V nižších polohách padal sníh s deštěm, který v ranních hodinách namrzal. V Ostravě to dnes hodně klouže, hlavně chodníky. Podobná byla situace i na Opavsku.

Podobná situace je i na Frýdecko-Místecku, kde místy napadly až čtyři centimetry sněhu. "Není to žádná kalamita, ale řidiči si musejí dávat pozor. Prostě to jede pomaleji," řekl dispečer silničářů s tím, že i na horách jsou silnice sjízdné. "Ovšem se zvýšenou opatrností," řekl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi