Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec světa 2012: 10 nejdůležitějších otázek a odpovědí

Skončí letos svět?
Skončí letos svět?  (Autor: Profimedia.cz, archiv)
Autor: INT, oj - 
20. prosince 2012
12:52

Mayský kalendář končí 21. prosince 2012. Pro jedny je to důkaz, že nastane konec světa. Druzí se jim hlasitě smějí. Ať je to jakkoliv, jedná se bezesporu o jeden z nejdiskutovanějších dnů v historii lidstva.

1) Kde nastane konec světa nejdřív?

Tuhle otázku Mayové nechali otevřenou. Pokud se bude apokalypsa šířit od datové hranice, konec světa přijde nejdříve na Novém Zélandu. Nejdéle by na něj čekali obyvatelé Severní Ameriky.

2) Bolí konec světa?

Záleží na formě. Pokud přijdou mimozemšťané a a vyhladí lidstvo, nepochybně to bolet bude.

3) Kdo jsou vítězové?

V krátkodobém horizontu všichni ti, kteří si na konci světa založili svůj byznys. Nabízí bezpečné ubytování, balíčky pro přežití… Kdo na tom vydělá v dlouhodobém horizontu, tak to se uvidí 22. prosince.

4) Kdo jsou poražení?

Například 101 Číňanů, kteří byli zatčeni za šíření poplašné zprávy o konci světa. Pak samozřejmě všichni, kdo spáchají sebevraždu dřív než se něco (ne)stane.

5) Jak přečkat konec světa?

Oslavte ho, jako by nebyl žádný zítřek. Viz přesný program >>
Můžete také odletět na Yucatan a strávit konec světa tam, kde vznikl kalendář, který způsobil celosvětovou paniku.

6) Proč si někteří lidé tvoří zásoby?

Pokud soudný den nastane, není vyloučené, že to bude konec světa takového, jaký ho známe. Po pár dnech může být po všem a lidé, kteří měli ve svých bunkrech postavených kvůli tomuto dni dostatek zásob, přežijí.

7) Jakou hudbu si pustit ke konci světa?

Doporučuje se „The Final Countdown“ od Europe, „Highway to Hell“ od ACDC, Monty Pythonův „Always Look on the Bright Side of Life“. Pokud se vám nechce poslouchat pár stejných písní pořád do kola, pusťte si cokoliv od skupiny Apocalyptica.

8) Co bude dělat Blesk.cz 21. prosince?

Celý den, pokud to bude v našich silách, vás budeme aktuálně informovat o průběhu konce světa. Doufáme, že 21. prosince zakončíme šťastnou zprávou: Přežili jste konec světa!

9) Mám 21. prosince nárok na den volna?

Záleží na vašem zaměstnavateli. Na konec světa zatím nebyl vyhlášen žádný státní svátek.

10) Co se stane, když se nic nestane?

Užijeme si Vánoce s rodinou a přáteli, oslavíme Nový rok. Vyhráno ale nemáme. Podobně jako Mayové uvažovali i jejich sousedé Aztékové. Podle jejich kalendáře je další konec světa v plánu přibližně za deset let. Přesný datum zatím určený není.

endynka47 ( 21. prosince 2012 14:57 )

Tak co páni redaktoři ,jak to ,že není konec světa,vy jste taky na palici,nebo to byl záměr,jak vydělat na tom vašem plátku?Kolik lidí jste vašimi žvásty přivedli do zoufalství,jste jak naše vláda,také máte obrácený krevní oběh.Z hlav vám vypadnou samé sračky.

manano ( 20. prosince 2012 19:40 )

i kdyby byl nejaky konec sveta tak to nikdo nerekne aby lidi byli v klidu ....kdyby se uz vedelo na 100 procent ze bude konec sveta byl by uz rozruch,kradlo by se,lidi by si nabralo pujcek nechodilo se do prace atd...takze jedine nam zbyva cekat jestli se neco stane nebo ne

billgates1 ( 20. prosince 2012 19:36 )

pro mně je konec světa v tom,ž e Ivetka nebude v Lucerně!!!

pawis ( 20. prosince 2012 19:32 )

Vyspělé demokracie vedené tržním hospodářstvím musí uznat každá vyspělá mezigalaktická civilizace.

587587 ( 20. prosince 2012 19:15 )

Hlavně, že po zítřku dáte už s tím debilním strašením pokoj!

Zobrazit celou diskusi