Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Expert na vesmír Pavel Toufar exkluzivně: Pravda o mayském proroctví!

Autor: red - 
16. prosince 2012
05:00

21. prosince 2012 prý bude konec světa. Takže víme kdy, ale nevíme, jak se to všechno odehraje. Soudím, že to nevěděli ani staří Mayové.

Podnikavci nabízejí balíčky na přežití a důvěřivci je kupují, ti movitější si mohou dokonce zaplatit půlroční pobyt v podzemních krytech aniž by věděli, co potom.

Jiní se stěhují na tzv. posvátná místa a modlí se. A vědci se trpce usmívají nad novým přívalem lidské pošetilosti.

Červená tlačítka

Dramatičnost situace ovšem poněkud snižuje skutečnost, že za poslední dvě desetiletí se objevilo kolem padesáti předpovědí konce světa. Jen v jednom jediném roce 2000 jich bylo dokonce celkem pětadvacet!

Nesmysl o konci světa 21. 12. 2012 vzalo bohužel mnoho důvěřivých lidí až příliš vážně. Přitom skutečný »konec světa« může opravdu nastat kdykoli, třeba už jen proto, že od roku 1946, kdy se světu poprvé představila atomová bomba, vzrostly až neúměrně válečné jaderné skladové zásoby.

Největším počtem hlavic disponují Rusové, za nimi následují USA, s menším počtem pak Francie, Velká Británie, Izrael a také Čína, Pákistán, Indie a Severní Korea.

Osud lidstva či přinejmenším jeho převážné části nadále spočívá v rukách důstojníků, kteří sedí v kontrolních a řídicích centrech s neblaze proslulými červenými tlačítky.

Ničení prostředí

Navíc nejde pouze o jaderné zbraně, nebezpečí totiž hrozí z různých stran, a ne vždy za ním stojí člověk, často i sama matka příroda. Nemluvě o tom, že si životní prostředí dostatečně ničíme svými sobeckými civilizačními projevy, kdy se necitelně chováme k zásobám zemního plynu a ropy, ledabyle máváme rukou nad varováním před narušováním ozónové vrstvy, která je přitom významným ochranným pláštěm života před kosmickým zářením.

Pozemský život je sám o sobě sice značně odolný a dokáže se vzpamatovat často i z velice tvrdých ran, ale člověk je jeho nejzranitelnějším a nejkřehčím článkem. Přesto si nedává pokoj a neustále pokouší osud.

Nesmysly

Učiněným nesmyslem je ovšem hit nedávných dnů, jakýsi přechod Země přes galaktické nulové pásmo, o němž kolují zprávy na internetu. Naše planeta prý od 21. 12. 2012 upadne na nejméně tři dny do naprosté tmy a nastane učiněný chaos.

Zpráva původně v ruštině se odvolává na blíže neupřesněnou laboratoř NASA. Pro tradiční české skeptiky, přesněji řečeno bláhové důvěřivce, byla na internetu přepsána do (na první pohled) oficiální informace Astronomického ústavu Akademie věd ČR.

Ústav vše razantně popřel a zprávu označil za nesmysl. Jenomže kolik lidí sleduje zprávy vědeckých ústavů? Nesmysl se proto čile šíří dál.

Takže co se vlastně 21. prosince 2012 tak zásadního odehraje? Přechod Země tajemným galaktickým nulovým pásmem, anebo nastane přímo konec světa? Nic takového!

Co už mohlo naši Zemi zničit a jaké jsou podle experta reálné scénáře konce světa? Čtěte speciální přílohu Nedělního Blesku s tématem apokalypsy!

marlon ( 18. prosince 2012 13:47 )

Přesně tak-konec světa může být prakticky kdykoli.Stačí aby někomu ruplo v "bedně" a je to.

blekyn2012 ( 17. prosince 2012 10:26 )

fortin: taky pravda , bohužel...

blekyn2012 ( 17. prosince 2012 10:26 )

naidka: Těžko říct, co je pravda, co výmysl a co hoax. Nicméně věřím, že lidi dokáží být strašně zlí a opravdu by mě nepřekvapilo, kdyby ti nejmocnější (Židé) měli připravený program pro nastolení Nového řádu pro tuhle planetu (krize, devastace přírody, přemnožení lidstva, úbytek přírodních zdrojů, neustále zbrojení atd. atd.). Takhle to přeci nemůže "fungovat" donekonečna

blekyn2012 ( 17. prosince 2012 10:22 )

vrtajzub: nebojte, to bych si tak maximálně rozbil nos, bydlím totiž v přízemí . Těším se na vaše smajlíky i 22. a 23.prosince

blekyn2012 ( 17. prosince 2012 10:21 )

vrtajzub: Děkuji i za váš názor. Čekal jsem víc postřehů a názorů od zdejších diskutujících, zjevně se jim do toho nechce. Škoda .

Zobrazit celou diskusi