Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Muž tloukl do hlavy cihlou chlapce (14): Chtěl ho zabít, aby pomstil dceru

Autor: Jana Ulrichová - 
6. prosince 2012
11:31

Obrovské štěstí měl Jirka K. (14) z Verneřic na Teplicku. Kvůli nevinné rošťárně, do které se zapojil, jej málem ubil otec jeho kamarádky, Ivan Husák (43). Ten se teď kvůli tomu zpovídá u soudu z pokusu o vraždu.

Jirka si ten den hrál s kamarády u Husáků na zahradě. Rozebírali tam staré auto, které chtěli roztlačit. Pod rozjetý vůz ale nešťastnou náhodou spadla Husákova dcera Daniela (10). Skončila v nemocnici s poraněnými obratly.

Údajného viníka tloukl cihlou do hlavy

Otce, který ten den notně popíjel, zpráva o jejím zranění rozběsnila. I když neznal podrobnosti, okamžitě vyrazil ztrestat viníka. Chlapce chytil a praštil s ním o zeď. Pak jej srazil na zem, klekl si na něj a bil ho pěstmi. Nakonec popadl cihlu a několikrát ho s ní udeřil do hlavy. „Byl úplně nepříčetný, byl by sto ho zabít,“ uvedl Karel Kovařík, který naštěstí spolu s dalšími lidmi Husáka včas odtrhl

Alkohol mu zatemnil mozek

Husák tvrdí, že si na útok nepamatuje. "Volali mi, že mi srazil dceru autem. Byl jsem na dně, nevěděl jsem, jestli žije, "vysvětloval, proč se tak rozběsnil. "Dost jsem pil, nevěděl jsem, co dělám," dodal. Vinu ale nakonec přiznal. "Je mi to líto, mrzí mě to," kál se.

Protože nepřišli svědci, soud hlavní líčení odročil. Husákovi, který měl těsně po napadení v krvi přes 2 promile alkoholu, hrozí až výjimečný trest.

pulnoc ( 6. prosince 2012 19:44 )

kenaska1 ( 6. prosince 2012 16:44 )

Znám všechny zůčastněné a můžu všechny ujistit, že ani táta ani kluk si žádnou lítost nezaslouží a soucit zaslouží jen ta holka.A to za ten úraz a za to v čem vyrůstá

joel ( 6. prosince 2012 16:23 )

No pravda je, ze vypada velmi slabomyslne...

hu2hu ( 6. prosince 2012 14:55 )

No, kolibříci mají alkohol jako polehčující okolnost. Pán patrně není kolibřík.

petrzmisa ( 6. prosince 2012 13:33 )

V jeho výpovědi zaznělo, že když se dozvěděl, že mu auto srazilo dceru a ta skončila v nemocnici, začal ze zoufalství pít. Aniž by spěchal za dcerou do nemocnice - zpil se do němoty a napadl 14letého kluka!!! Magor patří za mříže!

Zobrazit celou diskusi