Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Nedostal prášek na bolest hlavy, tak ubil seniory kladivem: Dostal doživotí!

Dostane Tomáš Vít (19) u hradeckého soudu doživotí za vraždu dvou seniorů?
Dostane Tomáš Vít (19) u hradeckého soudu doživotí za vraždu dvou seniorů?  (Autor: ČTK)
Autor: jp, psch - 
30. listopadu 2012
11:56

Tomáš Vít (19) dostal u hradeckého soudu doživotí za vraždu dvou seniorů. Labilní mladík, který se při minulém slyšení zhroutil, se už dříve k vraždě přiznal. Proč to udělal, si ale nevzpomíná, mysl mu nejspíš zatemnila marihuana.

„Doživotní trest mi přijde přísný. Chtěl bych ještě aspoň část života strávit venku mezi lidmi a pokusit se o nápravu,“ řekl na závěr obžalovaný Tomáš Vít (19).

Žalobkyně navrhla doživotní trest, Vítův obhájce by souhlasil maximálně s třiceti lety.  

Neví, proč to udělal

U předchozího slyšení řekl mladík, který poslední dva roky pravidelně kouřil marihuanu, u soudu, že se mu udělalo špatně a k sousedům si šel pro prášek. Když jej nedostal, snažil se do bytu dostat a při tom začala potyčka. "Nedokážu si vybavit, co se mi honilo v hlavě, nevím, z jakého důvodu jsem šel dovnitř," řekl soudu. Uvedl, že nečekal, že senioři po jeho útoku zemřou, myslel si, že si pouze nebudou nic pamatovat. Obžalovaný, kterému hrozí až výjimečný trest, v soudní síni zkolaboval. Přivolaní záchranáři mladíka odvedli na vyšetření do nemocnice. Hlavní líčení bude pokračovat odpoledne.

Mladík podle spisu nejdříve zaútočil na pětadevadesátiletého muže, kterého pobodal a bil ho pěstmi. Následně napadl i devětaosmdesátiletou ženu, kterou mimo jiné opakovaně udeřil kladivem do hlavy. Napadení utrpěli rozsáhlá zranění, žena zemřela v důsledku úrazového šoku na místě, těžce zraněný muž zemřel později v nemocnici na poúrazový otok mozku.

inkvizi ( 19. března 2013 16:22 )

Zajímavé také je, že byl adoptován a jeho matka vychovává děti v Trutnově ve školní družině.

tochadda ( 30. listopadu 2012 15:38 )

My starší jsme opravdu přežili kdeco,ale mnozí z nás neumřou v posteli,ale rukou podobných úchyláků,které tato demokracie plodí.

tochadda ( 30. listopadu 2012 15:36 )

Hm,takže na ulici jen s obranným sprejem,nebo bouchačkou připravenou k ráně, a doma za pevné mříže a deset zámků, krásná společnost,kde se lidi bojí a budou ještě víc bát lidí...

marta49 ( 30. listopadu 2012 15:28 )

Jsem pro TREST SMRTI ( Smrt za smrt).

hrneczuhrinevsi ( 30. listopadu 2012 14:23 )

na každého asi působí jinak, ve všech civilizovaných zemích je její užívání zakázáno a brzy bude i v Holandsku. Může být spouštěčem např. schizofrenie atd. V Česku to bude jednou velký problém

Zobrazit celou diskusi