Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek o protestech odborářů: Nestoudnost!

Ministr Kalousek se vyjádřil k demonstraci, která proběhla 17. listopadu na Václavském náměstí v Praze
Ministr Kalousek se vyjádřil k demonstraci, která proběhla 17. listopadu na Václavském náměstí v Praze  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Pavel Hofman, Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
18. listopadu 2012
18:00

Ministr financí a místopředseda TOP 09 Kalousek nenechal sobotní demonstraci na Václavském náměstí bez povšimnutí. Volání po změně systému označil za nestoudné!

Nechce dělat socialistický program, aby se zavděčil lidem. A i když uznává, že sobotní demonstrace byla legitimní, volání po změně systému během ní označuje za nestoudnost.

Kalousek prý ví, že má současný systém své "mouchy", jako třeba přetrvávající korupci nebo klientelismus. To samotné ale podle něj nemůže být důvodem k převratu.

"Volat kvůli tomu po změně systému právě 17. listopadu po všech zkušenostech s totalitními režimy já pokládám za nestoudnost," prohlásil Kalousek.

Ministr se také v nedělních Otázkách Václava Moravce pozastavil nad požadavkem odborářů a iniciativ, které stály za protestem, na "jinou demokracii." Neví, co si pod tím přesně představit. Snad "komunistický demokratický centralismus"?

Štěch (ČSSD): Někteří lidé se báli přijet kvůli obavám o práci

To předseda Senátu a někdejší odborový předák Milan Štěch (ČSSD) pro změnu na televizi Prima uvedl, že demonstrace, které se podle odhadů policie účastnilo na 10 tisíc lidí, se uskutečnila podle představ pořadatelů. Odboráři však tvrdí, že lidí dorazilo až 25 tisíc.

Mnozí však podle Štěcha nepřijeli kvůli obavám, že by ztratili práci, pokud by byli vidět na televizních záběrech.

Předseda senátorů ODS Jaroslav Kubera Štěchovo tvrzení označil za přehnané a "z říše snů". "Ono došlo k tomu, že odborářům došly peníze a už nemají peníze na to, aby svezli odboráře z půlky republiky," uvedl.

tony22 ( 23. listopadu 2012 15:33 )

Pane Kalousku,vemte si s sebou ten zbytek vlády a táhněte...vždytˇ je to NESKUTEČNÝ co tam vyvádíte,UBOHOST a VÝSMĚCH VŠEM OBYČEJNÝM LIDEM!!!

komentator ( 19. listopadu 2012 13:53 )

Řečníkům na protivládní manifestaci je třeba poděkovat Vždyť vystupujéící poukázali na zlodějiny této vlády, na neplnění předvolebních slibů, na okrádání slušných lidí, včetně seniorů, zdravotně postižených!! Copak nejde asociální vláda na ruku bohatým a lidem s vysokými příjmy ty naivní(nebo spíše hloupá?)Evito?

komentator ( 19. listopadu 2012 13:46 )

ÚSpěšný podnikatel Jančura (vlastní Student Agency, Railjet a další firmy) nazval KALOUSKA největším gaunerem a největším zlodějem mezi politiky v Česku! A ten gauner Kalousek, který krade PRVNÍ LIGU, si dovoluje nadávat členům odborů, kteří poctivě pracují, nekradou a platí daně. To je síla! Kalousku, z vlády rovnou za mříže jinak to být nemůže!!

smrk ( 19. listopadu 2012 11:03 )

hele nudličko, neplácej - ta minulá garnitura je proti té dnešní jen ubohá parta amatérů - víš.

smrk ( 19. listopadu 2012 11:01 )

A že to ten hrdina nešel říct do očí lidem na Václaváku, teď kecá ale p.r.d.e.l. měl staženou strachem aby si pro něj lidi nepřišli.

Zobrazit celou diskusi