Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

23 let od revoluce: Jak se dnes žije komunistickým papalášům?

Autor: INT, lm - 
18. listopadu 2012
06:01

Včera to bylo přesně 23 let, co začala sametové revoluce. Znamenala mimo jiné i konec kariéry pro mnoho tehdejších politiků spřízněných s komunistickým režimem. Jak se ale žije komunistickým papalášům v dnešní době? Špatně rozhodně ne!

Alojz Lorenc Alojz Lorenc | ČTK, archiv, profimedia.cz
Alojz Lorenc (73), šéf StB

Poslední náčelník československé tajné služby StB se po revoluci neztratil. Stal se z něj úspěšný podnikatel a jeho odborných služeb využívala dokonce investiční skupina Penta. „Alojz Lorenc už skoro dva roky není zaměstnancem Penty,“ řekl pro čas.sk mluvčí finančníků Martin Danko. Mimo to vlastní Lorenc byt v centru Bratislavy.

Lubomír Štrougal (88), předseda vlády ČSSR
Lubomír Štrougal Lubomír Štrougal | ČTK, archiv, profimedia.cz

Bývalý premiér v období normalizace Lubomír Štrougal žije v posledních letech v ústraní. Vydal dvě knihy o své politické historii. Narozdíl od jiných seniorů si Štrougal ale na bídnou penzi nestěžuje. Podle Aha! si například vloni koupil byt za několik milionů korun.

Miloš Jakeš Miloš Jakeš | ČTK, archiv, profimedia.cz
Miloš Jakeš (90), generální tajemník ÚV KSČ

Bývalý generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš (90) si v ústraní užívá důchodu. Vilu na Hanspaulce přepsal na syny Milouše (68) a Lubomíra (62) a se svojí manželkou Květenou v příhodném počasí relaxuje na chatě na Šumavě. Na svou minulost ale nezapomněl a pravidelně se zúčastňuje prvomájových demonstrací. Krom toho napsal vzpomínkovou knihu Dva roky generálním tajemníkem.

nokomerzial ( 17. listopadu 2013 19:07 )

navzájem se všichni preventivně propleskněte a příště než začnete zase kydat ty vaše výblitky,vemte si aspoň počítadlo.

nokomerzial ( 17. listopadu 2013 19:05 )

má v tom vašem blesku někdo aspoň dodělanou základku???nebo jste nechtění potomci sourozenců?tím by se všechno vysvětlilo.

nokomerzial ( 17. listopadu 2013 19:03 )

24!!!!!!neumíte počítat idioti!na předchozím článku nepoznáte škodovku od vartase a ted je rok 2013 to jest 24 let od velevlastizrady,rozhodně není co slavit a hlavně jste v redakci pěkná snůška blbů.

itartas ( 9. dubna 2013 16:39 )

itartas ( 9. dubna 2013 16:37 )

a kdo to jako měl uděla ? Já nebo on..proč jsi to neudělal ty?

Zobrazit celou diskusi