Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Náckové se řežou s policií: Varšava se změnila ve válečnou zónu!

Autor: shp, ČTK - 
11. listopadu 2012
21:52

Polsko se změnilo ve válečnou zónu! Při výročí vzniku samostatného státu se střetli neonacisté a policisté. 120 demonstrantů bylo zatčeno, desítky lidí jsou zraněny a chaos pokračuje...

Největší střety se udály v blízkosti hlavního nádraží mimo hlavní trasu pochodu, kterého se zúčastnilo asi 15 tisíc lidí. Část z nich zaútočila kamením a dělbuchy na policisty, kteří odpověděli slzným plynem a gumovými projektily.

Zbili i kameramana

Polští nacionalisté, jejichž členové dnes zbili kameramana soukromé televize TVN, pochod svolali, aby získali zpět Polsko. Podle jednoho z jejich předáků není Polsko suverénní zemí, protože se dříve muselo podřizovat Sovětskému svazu a dnes Evropské unii.

Ultralevičáky od nácků oddělili

Policii se dnes lépe než v předchozích letech podařilo oddělit pochod pravicových radikálů od levicové demonstrace, a tak nedošlo k ještě těžším srážkám. Levicový protest se uskutečnil bez problémů.

Bezkonfliktní byl také pochod organizovaný prezidentem Bronislawem Komorowským, který se jím pokusil sjednotit jak levicové, tak pravicové aktivisty. To se mu prý však nepodařilo.

tyrkys ( 12. listopadu 2012 08:50 )

Náckové? http://wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,12835521,Demonstracja_ONR_i_Mlodziezy_Wszechpolskiej.html

panasonic ( 12. listopadu 2012 06:13 )

Jakýpak náckové ,pání redaktoři ??? Prostý nespokojený lid polský,ono se to vaří všude i v Polsku a nás to čeká 17.listopadu 2012 taky,pište objektivně!!!

odol ( 12. listopadu 2012 04:57 )

Je to také zvláštne.Po páde tzv.komunizmu,sa začalo piť plnými dúškami s nápoja zvaného demokracia.A všetci sme si ju vysvetľovali po svojom,hlavne pri presadzovaní svojich práv.No reálny život sa nezastavil,každodenné potreby nás nútili,niektoré veci meniť...nové spoločnosti začali zakladať ,,nové spolky,,.Jedným s ních bola aj myšlienka EÚ.Veľké ideály,naväzujúce na historický vývoj Európy,jej dejiny,idee,propagované a hlásané hlavne tribúnmi revolúcii v post komunistických krajinácha politici na to počuli.A EÚ vznikla.No všetci sme zabudli,že to je také veľké manželstvo.V manželstve sú aj práva,ale hlavne povinnosti.Je tam zložitejší rozhodovací proces,spoločné opatrenia,príspevky,podriadenia sa spoločným riešeniam. Nikto ako štáty vzniknuté s bývalého ČSFR,Juhoslávie neveie lepšie,čo je to potláčanie spoločných egoistických postojov,ktoré boli príčinou ich rozpadu.Problém centralizmu,prerozdelovania spoločných prostriedkov,meny,atď.A preto asi sa rýchlo mnohí nabažili nových pomerov,spolkov,lebo egoista všetkých národnodtí vždy kričí podobne ako pán Janda v peknej pesničke Olympicu: Já,já já-jenom jáááááááááááááá!!! A to môže byť problém.Lebo všetci si myslia,že veľa dávajú,málo dostávajú.Kto bol a je ženatý,vie o čom ,,meliem,,.Lebo spolky sú už také.Na Slovensku sa hovorí:Spolky-čertove....ozaj čo čertove alebo ľudské volky?

peta66 ( 12. listopadu 2012 01:28 )

Náckové? Bože, kdy už budou média informovat trochu normálně, shánět si informace na místě a ne skákat podle instrukcí shora? Pochod nezávislosti byl ostudně napaden policií.

akia ( 12. listopadu 2012 00:26 )

Taky bych byl se slovem "náckové" opatrný. Komunisté před svým pádem také šmahem odsuzovali veškeré projevy nespokojenosti jako aktivity "chuligánů" a "protisocialistických elementů," ztroskotanců a samozvanců. A teď se zase veškeré projevy vlastenectví označí šmahem jako "náckovství."

Zobrazit celou diskusi