Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vůdce českých neonacistů (†35) se upil k smrti: Našli ho doma mrtvého

Autor: red - 
12. listopadu 2012
14:27

Řady českých neonacistů přišly o jednoho ze svých vůdců. Vladimír Skoupý (†35) se upil k smrti ve svém bytě v centru Rakovníku. Neonacista byl stíhán za propagaci fašismu na veřejnosti a dokonce odsouzen za popírání holocaustu.

Je zřejmé, že se Skoupý upil k smrti. Sousedé Blesku řekli, že domů chodil často tak opilý, že se nedokázal trefit do zámku, s odemykáním bytu mu několikrát pomáhali. Mrtvého ho našli v chodbě jeho bytu.

Neonacista Skoupý byl nejaktivnější na přelomu roku 1999 a 2000, kdy se účastnil společně s desítkami naziskinheadů demonstrací na 1. máje. Policie ho moc dobře znala, vyšetřovala ho za propagaci fašismu.

Sousedé si mysleli, že bral drogy

„Vím, že to byl sígr, už delší dobu ale nevycházel z bytu,“ prohlásil jeho soused. „Prý hodně zvracel, takže se spekulovalo, že bral drogy,“ dodal. Braní drog je přitom vyloženě proti ideologii nacismu. Dle ultrapravicových přívrženců je to záliba "podřadných ras a ultralevičáků". „V baráku se spekulovalo, že se předávkoval drogami a zadávil se zvratky,“ pokračoval soused.

Měl se oběsit

Tato spekulace se však nepotvrdila. „Můj kamarád je policista a řekl mi, že ho v bytě nalezli oběšeného,“ dodal soused. Policie to podle něj označila za sebevraždu. Podle oficiálních informací ho našli mrtvého v bytě, nikoliv však oběšeného.

Pro Vandase to byl šok

Blesk.cz se na Skoupého zeptal i předsedy DSSS Tomáše Vandase. „O smrti pana Skoupého jsem se dozvěděl před nedávnem. Byla to pro mě šokující a překvapivá zpráva. Skoupý byl aktivní především v roce 1999. Sám jsem ho neviděl X let,“ prohlásil.

Petr Czech republik ( 9. dubna 2019 19:45 )

No o Hitlerovi a jeho umyslech, s naším narodem víš uplne h...., Věc druha, Skoupič byl Vzdělaný, inteligentni člověk, oproti nemu tady všichni do jednoho pisem jako negramati. Jinak jsem od neho dostaval pravidelne pozvanky na skinheadske koncerty, i demonstrace, to je uz ale pryc. No a ty nanynko co urazis nekoho, komu svou inteligenci nesahas ani po kotniky, prejes mu at odpociva v pekle, ty jsi natolik utrapena figurečka, že je mi te lito. Dnes už nejsem skinhead, ale byla to ma doba dospivani, byl jsme trochu prudky, ale super era. Ať je ti zem lehka, kamaráde! Ps. Ti co si te berou do huby, jen zavidi, že nemuzou mit to co ty, jsou to neviditelny ovečky, po kterych neštekne ani pes. R.I.P.

lenulka86 ( 15. listopadu 2012 14:16 )

To je fuk, jak to skončil, hlavně, že je o plešku míň Já nikomu nic zlýho nepřeju, ale někdy....Sám si zvolil cestu, kterou se vydá...Mně taky vaděj "spoluobčané", ale zas uznávám jednu věc, že mezi stem spoluobčanů je možno najít třeba jen jedinýho slušnýho, ale možný to je. Oproti tomu mezi stem nácků není slušnej člověk ani jeden. A jak to vim? Vyznávat přivandrovalce, zloděje a vraha Hitlera jako svýho hrdinu a schvalovat, co se dělo za II. sv. války v NAŠÍ zemi i jinde v Evropě, to může jen vymatlaný pako. A někkterý tyhle paka si ještě k tomu říkaj vlastenci Takže tak. Jak tady někdo hezky nepsal - rest in hell

dorell ( 15. listopadu 2012 01:23 )

Ty budes asi dost jednoduchej a omezenej ,,člověk"jako ostatní tady co pisou o nacka min atd....na každého z vás se pomalu vaří voda.....

peta66 ( 14. listopadu 2012 17:08 )

Podle portálu iDnes.cz policie čeká na výsledky pitvy, zatímco Blesk má už v tištěném vydání jasno, že se Vladimír Skoupý upil k smrti. Myslím, že osobní názory či antipatie jednotlivých redaktorů by se nemusely až tak projevovat v redakčních článcích.

kritizator ( 13. listopadu 2012 11:51 )

sedni

Zobrazit celou diskusi