Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tahle prsa Cháveze nechtějí! Prezident se zkouší zachránit rapem

Autor: simao - 
2. října 2012
15:00

Jak také může vypadat prezidentská kampaň, to se projevuje v současné době ve Venezuele. Stávající hlava státu, Hugo Chávez, tuší, že by nemusel vyhrát, a tak křepčí s kapelou na pódiu. Na straně jeho mladšího oponenta však stojí mocné zbraně...

Česko čekají prezidentské volby až začátkem příštího roku. Zato v jihoamerické Venezuele kampaň vrcholí, volit se bude již v 7. října.

Socialistický prezident Hugo Chávez (58), který je ve funkci od roku 1999, však cítí, že tentokrát by mohlo být zle. I když stál dlouho v čele průzkumů, nyní se mu rýsuje vyrovnaný oponent, slibující nové a světlejší zítřky - Henrique Capriles (40).

Chávez chce hlas od mladých: Kytara, graffiti a rap zastiňují rakovinu

Chávez se proto snaží oslovit širokou veřejnost. A především mladé. Oblékl teplákovku v národních barvách a s kapelou a kytarou křepčí na pódiu. Po Venezuele se navíc objevují graffiti, plakáty a trička, propagující "moderního" Cháveze.

Kampaň s názvem "Chávez je jiný" se rozjela i na Facebooku, kde prezidenta vypodobňují na pokrokových obrázcích - na motorce, nebo třeba jako rappera. A Chávez si dokonce i před televizními kamerami krátce zarapoval.

Podle některých má však tohle "dovádění" zakrýt jednu důležitou věc - a sice přezidentův zdravotní stav. Chávez se podrobil již dvěma operacím rakovinového nádoru.

Zastřelili dva opoziční politiky, demonstrovalo 100 tisíc lidí

Chávez se také snaží stůj co stůj držet krok se svým čtyřicetiletým vyzvyvatelem Caprilesem, který elán rozhodně předstírat nemusí. A na své straně má i řadu rozvášněných fanynek...

Caprilesova podpora však zásadně vzrostla především po tragickém víkendovém incidentu. A 100 tisíc lidí v centru Caracasu provolávalo Caprilesovi slávu a Chávezovi věčné zatracení.

Při předvolební kampani totiž byli zastřeleni dva opoziční politici, kteří šli v průvodu na Caprilesovu podporu. Střelci podle svědků použili vůz, patřící státní ropné společnosti PDVSA. Okolnosti útoku se stále prošetřují, ale jedno je jisté - kam se hrabe "atentát" na Klause.

makmark ( 2. října 2012 16:45 )

Silikonová lady může chtít a mít koho chce, ale 60% Venezuelanu chtějí Huga, který není jako naši papaláši čili zaprodaní "zástupci lidu"

Zobrazit celou diskusi