Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté zastřelili krásnou dceru (†19) chilského konzula

Pohledná Karen, dcera chilského konzula, byla zastřelena ve Venezuele: Její tragickou smrt oplakává celá její rodina
Pohledná Karen, dcera chilského konzula, byla zastřelena ve Venezuele: Její tragickou smrt oplakává celá její rodina  (Autor: Archiv Blesku, ČTK, Reuters)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
18. března 2012
21:16

K tragické události došlo v jihoamerické Venezuele, kde tamní policie zastřelila teprve devatenáctiletou Karen, dceru konzula z Chile. Došlo k tomu poté, co se policisté snažili zastavit projíždějící auto, které však údajně nedbalo jejich instrukcí... Vše se však mělo trochu jinak.

Silniční hlídka venezuelské policie několikrát vystřelila po projíždějícím autu, které jí údajně ohrožovalo. Hned třikrát přitom trefila pohlednou dceru chilského konzula Karen (†19), která svým zraněním podlehla...

Řidič nezastavil: Myslel si, že jsou to lupiči

Policisté byli za svůj postup zbaveni služebních zbraní a vzati do vazby, celý případ se nyní vyšetřuje. Policejní šéf José Humberto Rodríguez však již veřejně odsoudil praktiky při jejich zásahu.

Řidič auta, bratr zesnulé Karen, pak vypověděl, proč policistům nezastavil. Obával se prý, že muži s pistolemi jsou lupiči. Jako policisté prý byli těžko identifikovatelní.

Nedorozumění skončilo tragédií, ze které se konzul Fernando Beredique a jeho rodina jen těžko vzpamatovávají...

Ve Venezuele není bezpečno, co s tím Chávez udělá?

Venezuelu již delší dobu sužuje rostoucí počet loupežných přepadení. A došlo již dokonce k případům, při kterých se násilné kriminality dopustili i samotní příslušníci policejního sboru.

Kriminalita v zemi roste velmi rychle a právě veřejná bezpečnost se stala jedním z hlavních témat blížících se prezidentských voleb, ve kterých se bude o své znovuzvolení ucházet nejspíš i Hugo Chávez. Ten se do vlasti vrátil tento týden  z Kuby, kde podstoupil operaci rakovinového nádoru.

Nyní však musí vedení země řešit nepříjemnou mezinárodní rozmíšku - vraždu konzulovy dcery. A to nedlouho poté, co byl taktéž ve venezuelském hlavním městě Caracasu unesen v lednu na několik hodin mexický velvyslanec s manželkou.

ejvm1712 ( 20. března 2012 09:05 )

No a v Chánově zas vyhodili policistu z okna. Diskuze veškerá žádná. V USA-náš nynější vzor-by za to dostal doživotí.

pandrhola ( 19. března 2012 12:44 )

Ve Venezuele je nebezpečno, dokonce jsou ve zločinech zapojeni policisti, vážení, není jako v ČESKÉ REPUBLICE? Tady je to ještě horší, zde v tom jedou společně s politiky.

ejvm1712 ( 19. března 2012 11:38 )

Mě je té dívky taky líto,ať je či není krásná,ale raději bych přivítala diskuzi ke článku co tom jak Anča Lakatošová obrala Český stát o jeden a půl milionu.

sigenius ( 19. března 2012 11:30 )

 Zastřelené dívky i její rodiny je mi opravdu líto. Jen by mě zajímalo, odkud Blesk nabral informaci, že byla krásná.

gogo ( 19. března 2012 08:54 )

Blesku, Blesku ... Metylalkohol nekonzumovat ...

Zobrazit celou diskusi