Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obamův útok na city: Rozplakal se před voliči!

Autor: shp - 
6. listopadu 2012
12:26

Prezidentské volby ve Spojených státech jsou v plném proudu. A nebyl by to Barack Obama, proslulý řečník, aby si na voliče nepřichystal něco speciálního. Při posledním předvolebním projevu v Iowě se rozplakal.

Poslední Obamův předvolební mítink se konal v Des Moines v americkém státu Iowa. Prezidentově proslovu tam naslouchalo přes neuvěřitelných dvacet tisíc lidí, potenciálních voličů. A ti jeho hrdelním proslovem rozhodně zklamáni nebyli. Obama se na jeho konci rozplakal.

Emoce nebo divadlo?

Pro někoho to bylo citové vyvrcholení emotivního projevu amerického prezidenta, pro druhé obyčejné divadlo, které mělo zahrát voličům na city. Faktem však je, že Obamův projev v Iowě byl jiný, než ty předešlé. Tentokrát neomílal stále dokola svá známá hesla, ale mluvil osobnějším tónem. „Přišel jsem zpět do Iowy ještě jednou, abych vás požádal o vaše hlasy. Právě tady vzniklo naše hnutí pro změnu,“ prohlásil Obama.

V Iowě vzrostla Obamova síla

Právě v Iowě před čtyřmi lety nabrala Obamova kandidatura opravdovou váhu. Po vítězství v tomto státě demokraté nominovali do Bílého domu právě Obamu a ne současnou ministryni zahraničí USA Hillary Clinton. Soupeřem současného prezidenta ve volbách je republikám Mitt Romney. Podle předvolebních průzkumů je souboj těsný, ale o něco navrch má Obama. Výsledky voleb by měly být známy již zítra ráno po uzavření posledních volebních okresků.

venxa ( 7. listopadu 2012 21:03 )

Anka nemichej jablka a hrusky. Harper je PM v Ottawe. Dalton je prolhany levicak z Queer Parku. Kdyz se projevily ty podrazy liberalu tak utek.

anka ( 6. listopadu 2012 20:44 )

nevolila jsem ho.....ja volila Harpera, ale muj muz ho volil...

12356 ( 6. listopadu 2012 20:31 )

No nemuslela jsi s temi srdicky tak setrit, mohla si jich sem nas*at vic Ja opravdu nevim, proc se namahas prepastovavat sem oficialni zivotopis. To mne silne pripomina skolu, kdyz jsem se ucili zivotopisy statniku. Mne zajima treba o mnoho vice takovy pan Ulc, spisovatel a profesor na Binghampton University,ktery je velice dobre obeznameny s americkou politckou scenou. Napr. tohle: http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-obama-volby-s-pripadnymi-kotrmelci-1-f0i-/p_zahranici .asp?c=A120826_214118_p_zahranici_wag

12356 ( 6. listopadu 2012 20:05 )

ja jsem sice napsala v "89,ale spravne melo znit "po" ....

12356 ( 6. listopadu 2012 20:04 )

a proc mne to floridskeslunicko pises? Ja opravdu nejsem zvedava na nejaky upraveny zivotopis. Nechces si precist pro zmenu neco o Obamovi od pana Ulce?

Zobrazit celou diskusi