Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílený důchodce surově přišpendlil psa k chodníku holí: Má prasklou lebku

Autor: Pavel Ryšlink - 
24. října 2012
23:50

Obrat o 180 stupňů nastal v případu důchodce (78) z Olomouce, kterého měl ve Werichově ulici v pondělí večer zbít chovatel, za to, že se muž ohnal po jeho psovi holí. Ve skutečnosti šílený stařík bezdůvodně napadl malého yorkšíra a neuvěřitelně surově ho berlou doslova přišpendlil k chodníku. Pejsek má roztříštěnou lebku a jeho stav je kritický. Fyzický útok chovatele byl stresovou reakcí.

„Kolem půl osmé večer jsme se s Denninkou (yorkšírský teriér, 8) vraceli z procházky. U vchodu jsem jí už odepnul vodítko. Kolem šel pán o francouzské holi. Ťukání o zem se Denninka lekla a několikrát štěkla,“ popsal situaci z pondělního večera chovatel (52) malého psíka. Reakci starého muže nedokáže dodnes pochopit. „Vzal tu hůl, rozmáchl se a vší silou jako by bodal kopím udeřil psa do hlavy. Doslova ho přišpendlil k chodníku,“ vylíčil děsivé chování důchodce chovatel psíka.

Pes naříkal, chovateli vylétla pěst

Fenka se po brutální ráně skácela na záda, začala žalostně naříkat a tlamičky se jí valila zkrvavená pěna. Reakce chovatele byla zcela logická. „Zařval jsem na něj, ´Co jsi to udělal!?´ a zvalchoval jsem ho,“ přiznal chovatel nebohého psíka. Popsal, že chlapíka udeřil pěstí do obličeje a když muž po ráně spadl na zem, přidal ještě pár kopanců.

Důchodci příliš neublížil

„Je mi to líto, že jsem takhle zareagoval a napadl ho. Jednal jsem v afektu. Ale když jsem viděl to zvířátko v křečovitém stavu, přišlo to prostě tak nějak samo,“ konstatoval chovatel yorkšíra a dodal: „Jsem rád, že jsem tomu muži nějak moc neublížil. Vím, že nemá žádná vnitřní zranění, jen asi tři stehy nad obočím.“

Miláček rodiny je v kritickém stavu

S polomrtvým psíkem pak okamžitě po incidentu odjel k jednomu z olomouckých veterinářů. U něj zůstal pes přes noc. Druhý den ráno ho pak musel odvézt na specializované veterinární pracoviště do Brna. „Je to s ní špatné. Ten stav je kritický, stále je v umělém spánku. Je ale velký bojovník a já doufám, že to přežije,“ konstatoval chovatel se slzami v očích a dodal: „Já jsem myslel, že jsem tvrďák, ale když vidíte to bezbranné zvířátko, jak tam leží... Ona je miláček. Svými kousky bavívala celé sídliště. Byla neuvěřitelně vitální. Chodila s náma na hory a vždycky měla nejvíc sil. Snad to přežije.“

Policie vyšetřuje oba aktéry incidentu

Vysokoškolsky vzdělaný důchodce, který psa napadl, podal na chovatele kvůli jeho odplatě trestní oznámení. Policie tuto část případu vyšetřuje jako výtržnictví. Trestní oznámení následně podali i majitelé psa. Policie pravděpodobně začne surového důchodce stíhat pro poškozování cizí věci.

K útoku na psa nebyl důvod

K útoku na psa přitom neměl stařík jediný důvod. Pes na něj nijak neútočil, pouze ze strachu reagoval štěkáním na klapot francouzské hole. Při svém vzrůstu by ani nebyl schopen způsobit člověku nějakou újmu. Pro psy těchto malých plemen pak platí v Olomouci výjimka v otázce náhubků a vodítek. Tito psi je v přítomnosti majitele nemusí mít.

Muž, který případ surovým napadením malého psíka začal, se k němu nevyjádřil. Po incidentu podle všeho odjel z Olomouce. Na zvonění u dveří bytu nereaguje, mobilní telefon má vypnutý.

katulinka1992 ( 21. listopadu 2012 00:32 )

joo důchodci s těma už mam taky několik incidentů ty by měli dělat nějaké zkoušky aby nohli chodit mezi ostatní lidi. pesana mi je fakt líto poslední dobou nevidim nic jinýho než lidskou krutost nechápu proč sou ty lidi takoví

greedy ( 6. listopadu 2012 13:32 )

Děda se mohl leknout a reagovat tak, že se omáchnul, nemohl vědět jestli tam je jorkšír nebo nějaký obr.

naidka ( 26. října 2012 08:57 )

beze slov. http://www.google.cz/search?q=tyranosaurus+rex&hl=cs&prmd=imvns&tbm=isch&tbo= u&source=univ&sa=X&ei=RDOKUKDJHo7Lsgauo4CQAw&sqi=2&ved=0CDEQsAQ&biw=1140& ;bih=569

12356 ( 25. října 2012 20:04 )

predpokladam, ze sis vsimla, ze se to posledni dobou projevuje i zde na diskuzich

naidka ( 25. října 2012 19:50 )

12356: ahojky , někteří staří dědci se stanou podivíny. Ti, kteří si zrovna nenabalí mladou šťabajznu, se potom projevují jako věcně nas.raní a ublížení tyranosauři.

Zobrazit celou diskusi