Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zdravotní sestra unikla trestu: Za mučení syna dostala podmínku!

Hana S. dostala za týrání svého syna Lukáška jen podmínku.
Hana S. dostala za týrání svého syna Lukáška jen podmínku.  (Autor: Foto Blesk -Ivana Žáková)
Autor: jp - 
24. října 2012
14:39

Až 12 let vězení hrozilo zdravotní sestře Haně S. z Chrudimska za týrání a pokus o ublížení na zdraví synovi Lukáškovi (4). Dítě mlátila a psychicky trýznila přes půl roku. Hoch prožíval mučivé útrapy. Soudu teď slíbila, že už bude lepší matkou. A ten jí dal šanci. Uložil jí jen tříletý trest s pětiletým odkladem.

„Obžalovaná dostala mírný trest, ale musí se podrobit programu sociálního výcviku a převýchovy, psychologického poradenství a zdržet se požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek,“ upozornil Hanu S. soudce Petr Mráka. Ta mu slíbila, že bude lepší matkou a podmínku přijala.

Syna mlátila v opilosti, vybíjela si na něm zlost a stres

Své dítě Hana S. začala trýznit krátce po rozvodu v době, kdy s exmanželem řešila problémy a nedostatek peněz. Často pila alkohol a brala léky, pod jejichž vlivem si stres a zlost vybíjela na Lukáškovi. Na jeho o dva roky mladší sestru naštěstí ruku nevztáhla.

U soudu žena přiznala brutální útok, při kterém syna hodila na zem z patrové postele, ve které se chtěl před ní schovat, a pak jeho hlavou mlátila o zeď, lámala mu prsty a kousla ho. Lukášek tehdy skončil na týden v nemocnici. Dlouhodobé trýznění dítěte, bití vařečkou či proutkem, nadávky chcípni a parchante a vyhrožování, že se ho vzdá, matka ale odmítla. „Dostal občas na zadek jako každé normální dítě,“ tvrdila a modřiny na chlapcově tělíčku vysvětlovala pády chlapce kvůli jeho hyperaktivitě.

Týraný syn matce odpustil

Lukášek a jeho sestřička Verunka jsou nyní v pěstounské péči, protože jejich táta jezdí s kamiónem, a nemá na ně čas a peníze. Matka by je chtěla získat zpět do své péče. Děti navštěvuje, a několik měsíců od události s nimi již udržuje dobrý vztah.

 

 

valentinar ( 24. října 2012 19:15 )

sonyko ( 24. října 2012 17:57 )

 proč jí zakrýváte? jen ať každý vidí co je to za hydru. Udělat jí to samé a ještě vypleskat přes rodidla aby jí přešly chutě dělat další dítě, a tomu kdo jí soudil to samé

valentinar ( 24. října 2012 17:03 )

Dítě ji nem usí ani vytočit, může být ta č u n d r a vytočená sama na sebe, nebo jí třeba dojde hajzl papír a je vymalováno. Tu bych zavřela, až by zčernala. Fetka jedna.

majojo ( 24. října 2012 16:35 )

Měla kráva zpronevěřit padesát tisíc - a dostala by pět let natvrdo. To přece nelze tolerovat, takové malé týráníčko - no kdo se ho nedopustíme, že?

boball ( 24. října 2012 16:31 )

Samozřejmně,že je bude tlouct znovu.Něco jiného,je navštěvovat a nebo je mít doma 24 hodin denně.Je labilní,dítě jí vytočí a je vymalováno

Zobrazit celou diskusi