Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče týrali Martínka (1,5): Oslepl a je zaostalý!

Rodiče odsouzení za týrání Martínka u soudu v Hradci Králové
Rodiče odsouzení za týrání Martínka u soudu v Hradci Králové  (Autor: Foto Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
12. října 2012
19:57

Syna Martínka (1,5) mučili tak, že ve čtyřech měsících oslepl a je zaostalý! Za zrůdnost, páchanou na dítěti s vrozenou srdeční vadou, potrestal soud rodiče Moniku T. (23) a Martina T. (39) ze Svitavska. Žena dostala za týrání a ublížení na zdraví 4 roky a jejího manžela poslal hradecký krajský soud na 10 let do vězení za pokus o vraždu kojence. Tresty nepřijali.

Martínek se narodil jako nechtěné dítě a rodiče se také podle toho k němu chovali. Dítě se třáslo zimou, protože ho máma málo oblékala a také trpělo hlady poté, co ho žena krmila studeným mlékem, které miminko a navíc se srdeční vadou těžko tráví.

Martínka také nechávala dlouho ve špinavém oblečení, páchnoucím potem a zatuchlinou. Nadávala mu, že je tchoř anebo obluda. „Říkala, že by bylo lepší, kdyby umřel,“ zdůraznila z výpovědi svědků žalobkyně při svém závěrečném návrhu na potrestání Moniky T. za týrání dítěte a ublížení na zdraví.

Slepé dítě našlo lásku až v kojeneckém ústavu, půjde do náhradní rodiny

Martínek na absenci lásky své mámy a hrubé zacházení samozřejmě reagoval podrážděním a pláčem. Ženu to ale nechávalo chladnou a bezcitnou.

Otce jeho neustálý řev naopak rozčiloval tak, že ve vzteku s ním prudce házel, třásl, hrkal s dítětem v kočáře a přidušoval jej polštářem. Dítě kvůli tomu osleplo a má opožděný vývoj. Nyní je v kojeneckém ústavu.

Sváděli to na dceru

Oba rodiče ale vinu odmítli a žádali zproštění. Otec přesvědčoval soud o tom, že zranění mohla dítěti způsobit dcera. „Po synovi se válela. Bouchala ho kostičkou nebo plastovou paličkou od xylofonu. Ujel jí kočárek, a narazil do zdi,“ popisoval Martin T. chování malé Verunky, které v době Martínkových útrap nebyly ani dva roky!

„Vždycky jsem jednal tak, jak mi velelo srdce a jako milující manžel i otec rozhodně popírám úmysl komukoliv z mého okolí ublížit. Nejsem vrah,“ řekl v závěru procesu vědec s doktorátem z přírodních věd, který v minulosti prováděl výzkum pro Armádu ČR.

„Jsem si vědoma, že jsem udělala hromadu chyb, ale nikomu jsem nechtěla ublížit,“ odmítala nařčení i Monika T., nadprůměrně inteligentní studentka vysoké školy. U soudu marně škemrala, aby aspoň jeden z rodičů neskončil za mřížemi, protože se někdo musí starat o jejich dceru.

Nezmar79 ( 13. října 2012 01:33 )

V USA je pripad kdy 23 leta matka 5 deti tyrala svou 2 letou dcerku tak, ze ji prilepila rucicky ke zdi a pak do ni kopala a mlatila ji. Pry trenink na nocnik. Soudce ji priklepl 45 let kriminalu, ona se odvolala a dostala 99 let. Soudce to oduvodnil tak, ze ty deti si zaslouzi usedat denne ke stolu beze strachu, ze se jednoho dne jejich "matka" objevi ve dverich. A tak to ma byt. Tahle ceska "matka" dostane 4 roky, chlap 10 a pak vylezou a budou plodit dalsi deti a budou je opet mucit?!? Jak rika tajna1509: Jak to dite ma prozit zivot?

tajna1509 ( 13. října 2012 00:05 )

smrt - jak to dite ma prozit zivot PROC U NAS NENI TREST SMRTI ...............

jahodove_ticho ( 12. října 2012 23:50 )

Vás dva si asi rodiče nakreslili a nechali poslat čápem, másla....

budybad ( 12. října 2012 21:48 )

Jestli ty mrdas, my rikame sex, hulvate!

budybad ( 12. října 2012 21:48 )

I zvire se stara o sve mlade a nenecha tomu ublizit. On neni vrah, ale neco horsiho. Idiot.A ona? Jak je videt IQ nic neznamena. Oba jsou vychylenci, co maji byt sterilizovani, aby nemeli dalsi deti. Melo by se to dit na peikaz soudu. Ale u nas? Prece jim nic nebranilo, kdyz to dite nechteli vlozit ho do baby boxu! Ale urcite je to ze narika tesilo.

Zobrazit celou diskusi