Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bezdomovec vyhrál 30 milionů: Kvůli falešným přátelům je zase na ulici

Autor: oj, ČTK - 
17. října 2012
16:26

Z výhry 30 milionů korun důvěřivému bezdomovci nezbylo vůbec nic. Svěřil se falešným přátelům, kteří ho o peníze připravili. Koupili si luxusní dům, auta, čtyřkolky... Nešťastný výherce musel zpět na ulici. V případě odsouzení hrozí dvojici podvodníků až deset let vězení.

Pražští kriminalisté zadrželi třiatřicetiletou ženu a osmadvacetiletého muže, kteří podle nich před dvěma lety zpronevěřili svému známému, čtyřiapadesátiletému muži bez domova výhru ve výši téměř 30 milionů korun. Peníze si nechali převést na svůj účet.

Podezřelí znali bezdomovce několik let, pomáhal jim ve stánku s textiliemi a později i v jejich prodejně cukrovinek u stanice metra v Praze 9. Podle mluvčí brigádně pracoval i u jejich rodinných příslušníků, kteří potřebovali pomoci s rekonstrukcí domu. Živil se také sběrem starého železa a vedle toho pravidelně sázel. "Jednoho dne zakoupil tiket, díky kterému vyhrál bezmála 30 milionů korun. Překvapivou zprávu pak oznámil dvojici z cukrárny," uvedla mluvčí.

Mladý pár podle ní nabídl muži, že vše ověří u sázkové kanceláře a poskytne své údaje k převzetí výhry. Žena se prohlásila za výherkyni, sepsala potvrzení o výhře, vyzvedla zálohu několik set tisíc korun a zbytek výhry si nechala převést na svůj bankovní účet, uvedla Rösslerová.

Pravého výherce dvojice prý ubytovala ve svém bytě, po několika dnech ho ale přestěhovala za Prahu s odůvodněním, aby s ním nebyli jeho kamarádi v kontaktu a nechtěli ho například fyzicky zlikvidovat. Další stěhování muže čekalo za zhruba dva měsíce, a to do domu, který podezřelí z výhry koupili za 12,5 milionu korun a tvrdili, že je jeho majitelem.

V téže době ale na policii přišla známá bezdomovce a nahlásila, že ho neviděla od doby převzetí výhry a má strach o jeho život. Policisté muže vypátrali v luxusním domě za Prahou, kde jim pohřešovaný ale řekl, že je v pořádku a dvojice se o něj stará. Loni v květnu ho však podezřelí z domu údajně vyhodili, protože muž zjistil, že není ani majitelem domu, ani aut, odmítal se proto o dům starat. Pravý výherce pak vše oznámil policii, doplnila mluvčí.

pomi22 ( 7. června 2013 07:08 )

Bohužel je to trouba co všem naletí :/ Je až moc hodnej a důvěřivej . Bohužel ti co tu o něm říkaj že je to blbec a podobně jsou taky hlupáci . Jak můžete urážet někoho koho ani neznáte:/ lidi , lidi vzpamatujte se i on je člověk!

simeon ( 18. října 2012 09:09 )

to říká jeden bezdomovec a píše nějaký ten bulvár... ale co když ti dva řeknou že to byla jejich výhra a kamaráda vzali na byt jen aby jim udržoval dům? Co když je podvodník bezdomovec? Může vůbec existovat důkaz že tiket patřil někdy bezdomovci? Já myslím že pokud ti dva sami nepřiznají zpronevěru, tak nikomu nic nehrozí a bezdomovec bude jen dál bezdomovcem...

jerry ( 18. října 2012 07:44 )

Krásný baráček. Tady by se Ornellce s Pepou a jejich mimčem bydlelo.

mutaky ( 17. října 2012 22:13 )

Nojo, decastrát naletěl, ale zase mu nechali notebook, tak nám alespoň může občas něco hezkého napsat.

londynskypes ( 17. října 2012 20:07 )

ejvm1712

Zobrazit celou diskusi