Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kuriózní případ z Německa: Muž unesl milionáře ve veslici!

Policisté převezli milionáře do bezpečného úkrytu.
Policisté převezli milionáře do bezpečného úkrytu.  (Autor: Reprofoto Bild)
Autor: INT, lm - 
9. října 2012
21:34

Podnikatel Stefan T. (51) z německého Storkow může mluvit o velkém štěstí. V pátek večer ho unesl neznámý maskovaný muž a žádal od rodiny výkupné. Milionáři se naštěstí podařilo utéct. Policie si myslí, že to není poprvé, co stejný pachatel někoho unesl.

V pátek přibližně v 21:35 chtěla manželka bankéře odejít z jejich společného domova. Najednou se objevil maskovaný muž s pistolí a zatlačil ji zpět. Stefan hodil po pachateli láhev vína a ten vystřelil do stropu. Ale nepomohlo to a únosce ženě přikázal, aby manžela svázala pomocí lepící pásky. Potom ho vzal k jezeru, naložil do veslice a odpádlovat. Svázaného milionáře vytáhl až uprostřed bažin, kde s ním i opakovaně přenocoval.

Den poté donutil únosce Stefana napsat dopis s požadavky na výkupné. "Celé se to mělo uskutečnit v pondělí," řekl náměstek policejního prezidenta Hans-Jürgen Mörke. V noci na neděli se ale Stefanovi povedlo uvolnit se z pout a snažil se odplazit pryč. Když se jeho únosce znenadání vzbudil a šel ho zkontrolovat, obelstil ho předstíraným spánkem a nakonec se mu podařilo utéct.

Kolem sedmé hodiny ranní zazvonil Stefan u domu postaršího páru. "Stál tu muž a velmi zdvořilým tónem řekl: Dobré ráno, omluvte mě. Potřebuji pomoc od policie. Stal jsem se obětí únosu, ale podařilo se mi utéct. Prosím zavolejte policii," řekl majitel domu Herbert (66). Do příjezdu policie zůstal milionář u nich.

Na 300 policistů nyní pátrá po záhadném únosci. Kriminalisté ho díky náboji ve stropu uneseného milionáře spojili s dalším velmi podobným případem. Před rokem měl ten samý pachatel unést a vymoct výkupné od podnikatele, který žije nedaleko od současného místa činu. "Jsme přesvědčeni, že pachatel je z tohoto regionu. Celé týdny musel tu rodinu špehovat," doplnil náměstek Hans-Jürgen Mörke.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi