Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ochranka to zpackala a teď: Kolem Klause udělali zeď...Blesk se k němu ale dostal!

Autor: Eva Pospíšilová - 
10. října 2012
19:37

Kdo čekal, že se po atentátu v Chrastavě nedostane k prezidentovi Václavu Klausovi (71) ani myš, spletl se. Blesk včera bez problémů předal hlavě státu z davu lidí kytici. Mohla v ní být ukrytá třeba výbušnina... To ochranka opět nevychytala, i když jinak byla o hodně akčnější.

Středa, pět hodin odpoledne. Prezident Václav Klaus se svým německým protějškem Joachimem Gauckem vcházejí do lidického památníku. Obklopeni muži v černém, se sluchátky na uších.

Pozor, chvátající muž!

Bodyguard v čele výpravy se rozhlíží do všech stran. Znenadání registruje pohyb po své pravé ruce a zastavuje se. A to až do chvíle, než se z delegace oddělí jeden z jeho kolegů a přebírá si podezřele chvátající osobu. Vzhledem k tomu, že jde o opožděného novináře, žene ho před státníky na místo.

U památníku ochránci hlavy státu také nezaváhají. Tři se rozestavují za každým prezidentem, další postávají nedaleko, ostatní monitorují zbylé prostranství památníku. „Přeber si ho, ten v kapuci,“ nabádá zhruba čtyřicetiletý bodyguard svého kolegu a přitom ukazuje na asi pětadvacetiletého muže s foťákem.

Kytka? To je pro mne?

Je patrné, že ochranka se má po minulém průšvihu na pozoru. Podaří se proto předat prezidentovi kytici, kterou mu Blesk přivezl? „Pane prezidente,“ voláme z davu postávajících lidí na Václava Klause. Ten napřed nereaguje. Otáčí se až na druhé zavolání a s úsměvem se dívá na kytici. "Ta je pro mne?" ptá se potěšerně a bere si ji z rukou redaktorky Blesku. Zatímco ta neměla problém se přes ochranku k hlavě státu dostat, fotograf už tolik štěstí neměl. Bodyguardi mu zastoupili cestu.

Husák: Je to na hov..

„Couvej, couvej, vím, že to je na hov..o, ale s tím nic neuděláme, couvej,“ vytlačil pak dokonce fotografa Blesku z blízkosti hlavy státu při odchodu s milým úsměvem na rtech Vladislav Husák. Coby šéf ochranné služby si evidentně vzal nad celou akcí osobní dozor.

jikar ( 11. října 2012 12:18 )

takovej kanál jako jsi ty, to nejsem! Nazdar!!!

jikar ( 11. října 2012 12:13 )

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem.

atakdale ( 11. října 2012 11:51 )

se podívej na svý příspěvky jinde, jsi tady profláknutej... drzej, blbej a eště zapomíná... jdi se léčit

jikar ( 11. října 2012 11:17 )

inteligente, já ti taky nenadávám za tvůj názor

atakdale ( 11. října 2012 11:02 )

vys.er si voko, ty chrchlovic agitátore

Zobrazit celou diskusi