Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hovor Klausových ochranců byl podvrh. Blesk zná důkazy

Autor: Oldřich Tichý - 
12. října 2012
11:14

Potvrzeno, orazítkováno, uzavřeno. Záznam hovoru zmatených prezidentských ochránců při incidentu v Chrastavě byl podvrh. Blesk získal závěry vyšetřování, které nepřipouštějí pochyby.

Vypadalo to atraktivně, TV Nova z toho udělala senzaci a převzala to i další média. Jenže… To, co vypadalo jako autentický záznam rozhovoru bodyguardů, kteří si nevědí rady po útoku na Václava Klause, sesmolil na koleně někdo s bujnou fantazií. S přepisem skutečného hovoru to ovšem nemělo nic společného.

Policejní inspekce, která údajný únik informací vyšetřovala, totiž zjistila následující:

1)     Radiokomunikace mezi členy ochrany prezidenta republiky probíhala na uzavřeném kanále, který nelze odposlouchávat.

2)     Na videozáběrech z incidentu, které viděl celý svět, je zřetelně slyšet komunikace jednoho z členů ochranky. Ta ale na údajném přepisu není.

3)     Údajná radiová komunikace mezi hlídkou místních chrastavských policistů a bodyguardy se nemohla uskutečnit, protože mezi sebou neměli radiové spojení.

4)     Členové týmu prezidentské ochranky se při akcích oslovují jmény. Výrazy, které byly použity v údajném přepisu, vůbec nepoužívají.

„Vyšetřování proto bylo ukončeno se závěrem, že ze strany policistů nedošlo k žádnému trestnému činu,“ sdělila mluvčí Generální inspekce ozbrojených sborů Radka Sandorová. Jinými slovy – policisté žádný záznam do médií nevynesli. Zjistit, kdo a proč vyrobil podvrh, to už podle není práce pro inspekci, protože ta se zabývá jen trestnou činností policistů.

jirka2 ( 19. října 2012 11:51 )

To s rozumem nemá nic společného.

scaramonte ( 13. října 2012 21:15 )

No city v tom rozhodně nebudou! Takže jedině rozum ...

gogo ( 13. října 2012 16:00 )

I toto je docela možné... Slaboduchý a zoufalý smypatizant... Pokud by tomu tak skutečně bylo, tak bych za tím viděl prstíčky Ivánka Langrojc - našeho českého kardinálka Richelieua ....

petulka011 ( 13. října 2012 11:16 )

"stále více lidí dostává rozum a chce volit KSČM" Dostává ROZUM??????????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa