Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Záznam Klausových ochránců: Byl podvrh, zjistila inspekce

Klausův tělesný strážce v Chrastavě vůbec nereagoval na
Klausův tělesný strážce v Chrastavě vůbec nereagoval na  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ot - 
11. října 2012
19:47

Záznam komunikace prezidentské ochranky při incidentu v Chrastavě, který po střelbě na Václava Klause přinesla TV Nova, byl podle inspekce podvrh. Celou věc proto odloží.

Dva dny po útoku na prezidenta přišla televize s tím, že exkluzivně získala přepis toho, jak se mezi sebou vysílačkami bavili prezidentští bodyguardi. Záznam z Novy převzala další média. Ukazoval na naprostý zmatek ochránců.

„Od začátku to bylo divné, žádná oficiální nahrávka se nepořizovala. Po dvou týdnech vyšetřování je teď prakticky jasné, že to byl podvrh,“ uvedl zdroj Blesku. Totéž ostatně před pár dny řekl i Klaus. „Takhle oni spolu vůbec nekomunikují, to nejsou slova, která mají ve slovníku. To je spíš vyčtené z románu,“ komentoval údajnou nahrávku.

Podezřením, že záznam vynesl někdo z policistů, se zabývala inspekce bezpečnostních sborů. Ta teď zaklapne desky se závěrem, že není koho a za co stíhat – tím, že přepis byl téměř jistě podvrh, padla možnost, že jde o skutečný únik informací.

Stále ovšem není jasné, kdo a proč falzifikát vyrobil a dal televizi. Inspekce to řešit nebude – jejím úkolem je vyšetřovat trestnou činnost policistů, kteří už jsou ale v tomto případě mimo hru.

dfghjk ( 12. října 2012 10:48 )

Jde o obecný problém většiny médijí, která dnes mohou veřejně hlásat jakýkoliv humus a nikdo proti tomu nezakročí. Jejich honba za sledovaností tj. za penězi jim úplně zatemňuje rozum, což se navenek projevuje tak, že čím větší píčovina, tím více ji média vysílají a omílají. A přitom řešení je tak snadné.

ivoadler ( 12. října 2012 09:44 )

Samozřejmě, panu prezidentovi se nesmí ublížit. Ale postříkat mu šaty nějakou barvou ve spreji, to bych bral. Bylo by to účinnější než nějaké plastové kuličky.

atakdale ( 12. října 2012 08:57 )

falsifikát vyrobil blesk

hu11 ( 12. října 2012 06:24 )

Nezáleži na tom jak je vyholenci dorozumivají, ale jak prezidenta ochraňují !!!! A když nastane okamžik, kdy prezident je v ohrožení vlastního života ( kdyby zbraň byla opravdová ), tak prostě ochrana jako taková vůbec neexistovala a tudíž z toho se má takto vycházet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cuoresportivo ( 12. října 2012 02:38 )

No áno. Aj takto sa dá upratať fatálny problém a zlyhanie !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa