Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpověď atentátníka: Jsem jen dělník, říká. Proč střílel na Klause?

Autor: simao, INT - 
28. září 2012
21:43

VIDEO: Jmenuje se Pavel (26) a je atentátníkem, který se prodral k prezidentu Václavu Klausovi a několikrát vystřelil. Naštěstí jen z kuličkové pistole. Proč to udělal?

Pochází z Chrastavy, ale pracuje v Liberci - jako svářeč. Sám o sobě prohlašuje, že je jen normální dělník a komunista. Přesto se rozhodl právě v Chrastavě narušit dnešní otevření zrekonstruovaného mostu a vytáhnout demonstrativně zbraň. A pak zmáčkl spoušť. Několikrát.

Do prezidenta "napumpoval" šest kuliček, způsobil mu zranění ruky, po kterém byl Václav Klaus raději převezen do Ústřední vojenské nemocnice. Proč to udělal? "Bylo to na protest zdejší vládě," tvrdí atentátník Pavel v rozhovoru pro tn.cz.

Na dotaz, zda to nepovažuje za přehnané: "Přijde mi to jako jeden z možných způsobů. Co je v dnešní době vhodné? Cokoliv uděláte, tak je v podstatě extremismus..."

A pokračuje. "Přijde mi to adekvátní, protože byť to někdo může nazvat extremismem, tak já považuji za extremismus to, že zdejší vláda vyhladověla celou třetinu národa, rozprodala národ a vůči nářku národa je v podstatě hluchá a slepá. Takže pokud nepomáhají pouhá slova, tak co pomůže?"

Rozhodl se tedy konat. A poukázal i na to, jak snadné je k prezidentu republiky, který tento čin odsoudil jako atentát a obecné selhání, dostat. Pálit ostrými, nemusel již být dnes Václav Klaus mezi živými...

Ačkoliv v minulosti došlo k několika inzultacím politiků, např. Jiřího Paroubka či Miroslava Kalouska, takovou situaci česká politická scéna nepamatuje.

Video  Video z útoku na prezidenta Klause, jak ho zachytily kamery televize Prima Family  - FTV Prima
Video se připravuje ...

nojasne ( 30. září 2012 11:23 )

Tady vůbec nejde o nás všechny. Jak sám atentátník říká, je jenom dělník, podle jeho písemného projevu to asi ani na předáka nedotáhne. Takoví lidé se nemají co veřejně projevovat, ti mají právo hákovat denně 12 hodin, pak urazit svých 12 dvanáctek a o víkendu si zanadávat na Žižkově, když hraje s Příbramí. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude.

goons ( 29. září 2012 20:55 )

panna - vubec nechape o co tady jde. Nejde o komunisty, ale o nas vsechny. Kdo to nechape at se necha dal unaset na vlnach nasi "poctive" vlady.

mn46 ( 29. září 2012 16:42 )

Takhle si komunisti představují diskuzi. Bůch nás chraň. Pořád mi nejde na rozum proč když nesouhlasí s vládou střílí na prazidenta.

mazd ( 29. září 2012 15:06 )

To mají komouši radost,že jim tento duševní mrzák shodí procenta...

tadel64 ( 29. září 2012 13:23 )

Ratha s krabicí odvezli v poutech,tohodle "zločince" nechali poskytnout ještě rozhovor a bez pout.Už včera jsem se vyjádřila,že se mi to zdá nahrané.Stačilo,aby na místě "atentátníka" stál skutečný chudák (myslím psychicky nemocný zločinec) a pan president by byl mrtvý.Tenhle vystresovaný dělník,komunista na tom není tak zle ... má ještě na cigára! Šmankotééé a nebo mu je nabídla ochranka? No potěš koště ...řidič,co maloval politikům kníry a nevím co půjde do basy,copak vyfasuje náš atentátník?

Zobrazit celou diskusi