Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zničující svědectví kamioňáka: Hrozí Rezešové doživotí?

Autor: cas.sk, lm - 
22. září 2012
19:18

Eva Varholíková-Rezešová (35) zuří! Když se dozvěděla, co vypověděl řidič kamionu o jejím stylu jízdy těsně před smrtelnou nehodu, neváhala ani vteřinu a svědka označila za nehorázného lháře. Pokud však jeho výpověď podpoří jasné důkazy, mohla by podle maďarských zákonů magnátova dcerka dostat až doživotí.

Reakci magnátovy dcery tlumočil její právník Gábor Toth. "Nehorázná lež," komentoval výpověď kamioňáka, který figuruje v případu jako svědek nehody. Právě ten popsal děsivou nehodu v neprospěch Rezešové.

„Auto Varholíkové-Rezešové se zařadilo za bílý fiat a jelo vysokou rychlostí. Bylo to asi deset kilometrů od místa nehody. Fiat se pak snažil předjet kamiony, pomalejší jízdou tak zpomalil Varholíkovou-Rezešovou, a ta tak předjíždět nemohla. Když se fiat zařadil zpět do pomalejšího pruhu, její BMW ho začalo pronásledovat a nahánět. Pokoušela se ho potrestat, a tak se fiat snažil uniknout,“ řekl řidič kamionu.

Pokud by tomu tak skutečně bylo, jednalo by se o úmyslné zabití, za které hrozí v Maďarsku dokonce doživotí.

Právník jeho výpověď vyvrací: "Neexistuje žádný objektivní důkaz, že fiat skutečně naháněla." Zvláštní pro něj je taktéž fakt, že by kamion dokázal 10 kilometrů udržet tempo s dvěma osobními automobily.

V autě, se kterým se opilá Rezešová střetla v srpnu na dálnici M3, uhořeli zaživa tři lidi, čtvrtá cestující pak zemřela v nemocnici. Magnátova dcera je stále ve vazbě v budapešťské věznici. Může tam strávit až 90 dní, za jízdu pod vlivem alkoholu, po které zůstali čtyři mrtví, jí hrozí pět až deset let vězení.

mirkazam ( 24. září 2012 12:28 )

Čtyři uhořeli. Doufám, že v Maďarsku to není jako u nás.Má ty lidi na svědomí, tak bohužel, trest musí být adekvátní !!!Rozmazlené babě patří doživotí.

aronak ( 24. září 2012 10:51 )

Že by v Maďarsku používali při rozsudcích rozum a nenechali se uplatit? Stát se to u nás, tak by už byla z vězení venku a ještě požadovala po pozůstalých odškodnění za poškození svého auta.

dopdel ( 24. září 2012 10:44 )

Řídila opilá,je to čtyřnásobná vražda. Doživotí!!!!!!!

janina7777 ( 24. září 2012 10:20 )

ty si vážně pablb, škoda, že jsi v tom autě místo těch 4lidí nebyl ty!!!!

perla99 ( 24. září 2012 09:30 )

Přesně tak. Úmyslně řídila ožralá, takže bych to posuzovala jako vraždu. Jako čtyřnásobnou vraždu. Mrcha jedna!

Zobrazit celou diskusi