Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Česko děsí alkohol zabiják: 4. mrtvý v Přerově! Podezřelé barely i v Praze

Policie varuje před pitím tohoto alkoholu!
Policie varuje před pitím tohoto alkoholu!  (Autor: Foto Policie ČR)
Autor: ČTK, simao - 
11. září 2012
08:10

Z kritické situace se nedostal, v Přerovské nemocnici dnes ráno zemřel další muž (45) na otravu metanolem. Za jeho smrt může otrava pančovaným alkoholem. Podezřelé barely přitom našli už i v Praze.

Již čtvrtou oběť si připsal metanol, který se objevuje v nekvalitním, pančovaném alkoholu. A to na čím dál tím více místech v republice.

Příbram, Znojmo, Zlín, Přerov, Havířov a Kyjov - tady všude zaznamenaly otravy a lidé museli do nemocnic. Již více než 15 otrávených zůstává na nemocničních lůžkách, řada z nich v kritickém stavu.

Další mrtvý v Přerově

O život bojují lékaři i v případě hospitalizovaného seniora taktéž v Přerově, odkud dnes ráno přišla smutná zpráva. Kromě něj přijali lékaři v pondělí večer i jednu ženu, i její stav je vážný.

"Leží na jednotce intenzivní péče interního oddělení. Její stav se ale zlepšil, začala už vidět," uvedla mluvčí holdingu Agel, který spravuje přerovskou nemocnici, Raka Baková. "U všech pacientů laboratorní testy prokázaly vysoké hodnoty metylalkoholu v krvi. Mladšího muže se bohužel nepodařilo zachránit," potvrdila mluvčí.

Počet obětí tak nemusí být konečný. A pro řadu z těch, kteří přežijí, přinesl alkohol zabiják do jejich životů slepotu...

Tři otrávení ve Zlíně

Mezi místa na Moravě, kde se objevil pančovaný alkohol, se zařadil Zlín. V Baťově nemocnici leží tři lidé - dva muži (58) a jedna žena (48). Oba muži jsou v umělém spánku a kritickém stavu. Měli si údajně koupit alkohol ve večerce na sídlišti Jižní svahy.

Ministr Heger varoval před pančovaným alkoholem v Praze

Hygienici však podle ministra zdravotnictví Leoše Hegera objevili neoznačené barely s alkoholem již i v Praze. Ministr to včera sdělil v televizním vysílání.

Zatím podle něj není jasné, zda jde o metylalkohol, ale pravděpodobně je to další stopa v kauze závadného alkoholu, který v posledních dnech hýbe Českem. "Pravděpodobně ně se jedná o nějaký kontraband, který by mohl být další stopou," řekl Heger.

zelena.karkulka ( 11. září 2012 22:27 )

je mi to jedno,nepiju

zelena.karkulka ( 11. září 2012 22:24 )

měl vyhodit tu dorotu

dfghjk ( 11. září 2012 12:07 )

Nevzal, protože by mě okamžitě napadlo, že by v tom místo rumu mohlo být nachcáno. Tebe né?

vildasin ( 11. září 2012 11:43 )

Do bufetu poslanecké sněmovny se takové dobré pití ještě nedostalo? Kde se fláká zásobovač?

stanislavhahn ( 11. září 2012 11:31 )

Atˇ pánbůh chrání ty co to spůsobili.Je to na trest smrti.

Zobrazit celou diskusi