Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilého mladíka (21) v kolejišti vzbudil až brzdící vlak!

Opilý mladík si ustlal na kolejích! (ilustrační foto)
Opilý mladík si ustlal na kolejích! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jiří Čada - 
10. září 2012
18:33

Ustlal si rovnou mezi kolejemi na železniční trati u Třeště na Jihlavsku. Mladého opilce (21) vzbudila až vlaková souprava, která zastavila těsně nad jeho ležícím tělem.

Děsivý pohled na ležící postavu v kolejišti se naskytl strojvedoucímu, který s motorovým vlakem vyjel ze stanice Třešť směrem na Telč.

Přestože strojvedoucí se okamžitě vrhl po vlakové rychlobrzdě, souprava se dál nezadržitelně setrvačností řítila po kolejích k nečekané překážce.

„Mladík šel při trati od obce Hodice. Do kolejiště ulehl asi dvěstě metrů před Třeští na rovném úseku trati. Bylo štěstí, že strojvedoucí si postavy v kolejišti všiml včas a začal brzdit,“ líčila Blesku mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

Teprve pronikavé skřípění vlakových brzd opilce vzbudilo ze spánku. Když se však rozespale pokoušel v kolejišti posadil míjela ho právě přední náprava podvozku lokomotivy, která mladého muže udeřila do hlavy.

Vlak zastavil přímo nad ležícím tělem. Přivolaní záchranáři kromě pohmožděnin na hlavě neshledali jako zázrakem na těle mladíka žádné jiné zranění. „Při dechové zkoušce mladý muž nadýchal 1,64 promile alkoholu,“ zdůraznila policejní mluvčí. Muže pak záchranáři převezli do jihlavské nemocnice.

pepzed ( 10. září 2012 20:40 )

To je teda postláno.

Zobrazit celou diskusi