Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pohřbili krásnou Andreu (†36): Láska k veslování ji připravila o život

Autor: Slávka Červená - 
31. srpna 2012
17:56

Vyřiďte pozdrav poslední, každému, kdo mě měl rád. Mně se už nikdy nerozední, budu teď věčný spánek spát. Těmito slovy se loučila na parte Andrea Kadlčíková (†36) z Uherského Hradiště, kterou láska k veslování stála život.

 

Andrea utonula 26. srpna ve švýcarském jezeru Sihlsee, nedaleko domku, kde bydlela se svým přítelem Stephanem. V rodném Slovácku - ve smuteční síni ve Starém Městě, se s ní dnes přišly rozloučit desítky přátel.

Andreu nepřepadli, utonula

„Své mámě chci říci díky, za tvou lásku ráda tě mám,“ zaznělo v úvodu a maminka propukla v srdceryvný pláč. Se ztrátou dcery, která žila devět let ve Švýcarsku, se nikdy nesmíří. Andrea tam začala nový život a našla velkou lásku Stephana. U jezera se po 20 letech vrátila ke svému koníčku z mládí - veslování.

V Uherském Hradišti veslovala do 16 let za dorost. Před měsícem se jela projet na skifu a zmizela. Rodina se domnívala, že ji někdo přepadl. Věřila, že žije. Po týdnu ale nalezl rybář její tělo. Podle pitvy utonula. Zřejmě nešťastnou náhodou. K neštěsí mohl napomoci zdravotní problém. Andrea byla před pěti lety vážně nemocná. Prodělala zápal mozkových blan.

Přítel Stephan se zhroutil a chtěl svoji lásku následovat

„Ve dne v noci jsi v mém srdci. Neskutečně jsem tě miloval. Ztratil jsem lásku mého života. Chtěl jsem za tebou minulý týden jít, ale bůh mě ještě probudil k životu. Nevěděl jsem, že jsi byla nemocná,“ zazněla slova z dopisu přítele Stephana, se kterým Andrea dva roky žila. „Hledali se, až se našli. Byli šťastni. On by pro ni udělal vše na světě. Moc ji měl rád. Andrejka si to užívala a žila naplno. Nedovedla jediný den zahálet. Život rozhodně nepromarnila! I když byl tak krátký. Byla stále akční.

Udělala si v němčině trenérské diplomy, aby mohla pracovat ve fitku a vyučovat zumbu. Kursy – masérský, kosmetiky, masáží. Malovala obrazy. Fandili jsme jí a já ji moc obdivovala,“ svěřila Blesku sestra Renata. Rozloučit se přišla i bývalá kolegyně z vesláku, Radka Vaščáková (37). „Je to smutné. Z jednoho baráku nás chodilo na veslák pět holek. Hodně jsme se zkamarádily. Ale ona potom veslovat přestala a už jsme se léta neviděly,“ vzpomínala paní Radka.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

y1xcvbnm ( 1. září 2012 09:38 )

Krindy pindy, to je nedávno co utonula a mě so to zdá být už tak dlouho!!! Nějaký šotek , né??

docent1111 ( 1. září 2012 04:10 )

Plesku se zas něco povedlo.Zemřela 26.července!!!a ne Srpna.

pelagie ( 31. srpna 2012 19:41 )

Vy pitomci , zemřela 26. července a ne srpna... což dokazuje její parte , příště si to pořádně ověřte ...

rendyx111 ( 31. srpna 2012 19:40 )

táhni

Zobrazit celou diskusi