Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zdrcená maminka mrtvé veslařky: O její smrti nám řekla kamarádka

Autor: Slávka Červená - 
1. srpna 2012
05:00

Česká veslařka Andrea Ulrich (†36), rozená Kadlčíková, která zmizela při projížďce na švýcarském jezeru Sihlsee, nežije. Její tělo našel v pondělí rybář. Rodiče ale nevěří, že se dcera utopila. Hovoří dokonce o vraždě.

Ještě v pondělí maminka Vladimíra Kadlčíková (60) doufala, že dceru někdo unesl a že žije. Večer ale přišla krutá zpráva. Andrea byla nalezena mrtvá.

Nikdo z rodiny ale nevěří, že se utopila. Byla vodní živel. Věnovala se skokům do vody, veslovala, jezdila na vodních lyžích. „Je to pro nás hrozné, ale máme alespoň jistotu, že ji někde někdo netrýzní. Budeme se s tím muset smířit a vyrovnat,“ plakala včera maminka.

Záhadná smrt

Smrt Andrey však obestírá záhada. Když přišla k lodi, od jezera již odcházeli čtyři veslaři, její kamarádi. Řekla jim, že si udělá jedno kolečko a vrátí se. V půl desáté večer ale nebyla ještě doma a přítel ji šel hledat. „Podivné je, že skif nebyl na jezeře, ale byl zakotvený na místě, odkud vyjela. Dcera byla pečlivá. Dávala si pozor, aby loď byla vyrovnaná. Tentokrát to bylo udělané ledabyle. Její tenisky, ve kterých přišla, na břehu zůstaly. Mohl ji někdo přepadnout a zabít,“ říká maminka Vlaďka.

Poukázala i na to, že počasí v ten den bylo hezké a hladina klidná, bez vln. Vyloučila, že by Andrea měla větší zdravotní problémy, které by zapříčinily její pád do vody. Potvrdila ale, že před pěti lety ji postihl silný zánět mozkových blan a ležela v nemocnici na ARO. Na jedno ucho nedoslýchala. Byla ale stále pod lékařským dohledem a v pořádku.

Dceru viděla s manželem naposledy před měsícem, kdy u ní byli týden na dovolené. Útěchou jí je, že Andrea, která se před čtyřmi lety rozvedla, nyní žila tři roky s fajn přítelem a byla šťastná. Před rokem se dvojice odstěhovala z Curychu a usadila se u jezera.

U jezera byla šťastná

Andrea se tam znovu vrátila ke své lásce – veslování. Ta se jí bohužel stala osudnou. „Přítel jí zaplatil veslování na celý rok. Mohla tam kdykoliv přijít. Ještě jí slíbil, že jí koupí i vlastní skif. Opravdu byla šťastná,“ svěřila Blesku maminka.

Rodina nyní očekává, co odhalí nařízená pitva. Diví se ale, že o zmizení dcery a nalezení těla je neinformovala švýcarská ani česká policie. Přítel Andrey se psychicky zhroutil. Kdyby nebylo její kamarádky ve Švýcarsku, která zavolala, rodina by o smrti dcery ještě nevěděla.

Veslování je v rodině

Lásku k vodě a veslování podědila Andrea po matce. Všichni její sourozenci byli veslaři. Bratr Miroslav Hlavačka (55) dělá nyní trenéra v Mostě. Do lodí usedala i sestra Zdenka Hlavačková- Jakoubková (49) z Prahy, jejíž muž Jiří Jakoubek rovněž vesluje. Další bratr Michal Hlavačka (48) žije v Praze a veslují i jeho děti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 1. srpna 2012 20:50 )

já to nečtu

pelagie ( 1. srpna 2012 08:37 )

Oni nepochopili , že matka myslí manžela jako svého muže , čtěte pořádně a pak se blbě neptejte .....

pasadena ( 1. srpna 2012 08:16 )

Možná proto,že se psychicky zhroutil a také asi proto že neumí česky a oni možná neumí německy.Jak jednoduché.

pasadena ( 1. srpna 2012 08:14 )

čtěte pořádně-viděli ji s manželem,to znamená s tatínkem Andrey.

marie60 ( 1. srpna 2012 07:59 )

Taky se divím, proč by měla přijet s manželem, když byli už 4 roky rozvedení .Asi se páni z BLESKU spletli.

Zobrazit celou diskusi