Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fotograf, kterému rozzuření rotvajleři uhryzli ucho: Jsem štastný, že jsem přežil

Autor: Ladislav Leimer - 
18. srpna 2012
05:00

Slovenský Fotograf Michal Babčan (38) se v nemocnici zotavuje ze zuřivého útoku rotvajlerů, po kterém skončil se sto kousanci a uhryznutým uchem. „Jsem šťastný, že jsem přežil,“ byla jeho první slova po útoku...

Michal fotil krásnou modelku Silvu Kočárkovou (18) v Dunajskej Lužnej. Když po focení odcházeli k taxíku, z nedalekého areálu firmy se podhrabali tři agresivní kříženci rotvajlerů. Na oba zaútočili, Michal se ale statečně mezi psy a modelku postavil a ona tak utekla do taxíku. Fotografa ale zvířata povalila na zem a brutálně ho pokousala.

Ucho má teď v břiše

„Jsem šťastný, že jsem přežil,“ byla fotografova první slova po útoku. Michal se podrobil unikátní operaci, první svého druhu na Slovensku, při které mu byla chrupavka z uhryznutého ucha přišita na břicho, aby se mohla zregenerovat. Poté mu bude ucho voperováno zpět na hlavu. Michalova zranění jsou vážná, ale lékaři jsou k jeho stavu optimističtí.

O zraněních se nechce bavit

„Radši se o tom vůbec nebavíme, mluvíme o normálních věcech,“ řekla Michalova sestra, někdejší Miss Slovensko Mirka Babčanová. Svého bratra navštěvuje v nemocnici každý den. „Je celý obvázaný, takže rána na břichu není ani vidět,“ pokračuje. „On je velký hrdina, nepláče, nestěžuje si. Teď hlavně hodně spí. Po té operaci jsem ho pohladila a už ho odváželi lékaři pryč,“ dodala.

Pomohl duchapřítomný taxikář

Michalovi pomohli v záchraně Silvy i kolemjdoucí a taxikář. „Můj bratr a celá naše rodina jsou vděční za duchapřítomnost pana taxikáře a dvou svědků, kteří přiběhli na pomoc a psy se od něho snažili odehnat,“ vzkázala Mirka. „Běžela ke mně a zběsile mávala rukama,“ popsal hrůzostrašné okamžiky taxikář Julius. S autem kroužil kolem Michala, troubil a snažil se odehnat krvelačné psy. Jednoho ze psů pak zastřelil přivolaný strážník, zbylé dva se rozhodl majitel utratit.