Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nový ekonomický ředitel DPP: O miliardy se stará bankrotář!

Zkrachovalý podnikatel Michal Heřman nyní rozhoduje o miliardách DPP
Zkrachovalý podnikatel Michal Heřman nyní rozhoduje o miliardách DPP  (Autor: ČTK)
Autor: Šimon Hradní - 
7. srpna 2012
16:21

Bankrotáře dosadil na post svého ekonomického ředitele šéf dopravního podniku Vladimír Lich. Jmenování zkrachovalého podnikatele a dlužníka Michala Heřmana (48) ale nikdo neschválil.

Vladimír Lich, po překvapivém jmenování do funkce generálního ředitele Dopravního podniku Praha (DPP), si začal přibírat pomocníky. Problém je v tom, že se zřejmě málo zajímá o jejich minulost, nebo snad doufá, že na jejich maléry z minulosti nikdo nepřijde.

Podivné jmenování

Nejpovedenějším kouskem je zřejmě přijetí ekonomického ředitele Michala Heřmana. Jako jednatel přivedl během necelých dvou let svou firmu do konkurzu a zůstal po něm dluh bezmála 22 milionů. A nyní se má starat o miliardy dopravního podniku.

„Jsem přesvědčen, že přijetím zkušeného manažera Michala Heřmana na pozici ekonomického ředitele se nám podaří dosáhnout výrazných vnitřních úspor,“ hájil jeho přijetí Lich. Ale má opravdu Heřman takové zkušenosti, které DPP potřebuje? Nebo je bude muset firma nahradit zdražením jízdného?

Nelegální nástup

Celá věc má ještě jeden háček. Nástup Heřmana do DPP nebyl tak úplně v pořádku ani z právního hlediska. Jelikož je z minulosti zatížen dluhy, musí jeho nástup schválit valná hromada DPP. To se však zatím nestalo. Podle informací Blesku se Lich bojí, že by Heřman přes valnou hromadu neprošel. A tak je Heřman historicky prvním finančním ředitelem DPP, který není členem představenstva podniku.

vrtajzub ( 8. srpna 2012 11:37 )

vrtajzub ( 8. srpna 2012 11:37 )

Urobili z capa zahradníka

joudajoudovy ( 7. srpna 2012 19:01 )

vazeny ekonomicky namestku, bezte od valu a misto prenechte uchazecum o zamestnani. Na vasi pozici se lepe osvedci, musi pocitat kazdou kacku a do prace jsou jak dasove. I kdyz jste podvody trenoval v soukrome firme, tato praxe vas neopravnuje ke sprave statniho podniku. cemu se divit , dnes jiz neseda vrana k vrane, ale kreatura ke kreature.

siroky11 ( 7. srpna 2012 18:02 )

To přece vůbec nevadí, rozhodně je v ODS a to stačí, ne? V hlavě může mít nasr.no, hlavně že má modrou knížku

Zobrazit celou diskusi