Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kmotr Rittig a exšéf DP Dvořák: Tajné setkání a útěk před fotografem

Autor: Jindra Pelikánová, Kjos - 
21. června 2012
11:16

Kmotři se dál setkávají. Reportéři Blesku načapali před hotelem Novotel v centru Prahy na schůzce bývalého ředitele pražského dopravního podniku Martina Dvořáka a kmotra Ivo Rittiga. Dali si jen kávu a přátelsky pohovořili, nebo spřádají další kšefty?

Ani jednomu z nich se nelíbilo, že je reportéři Blesku vyfotili. „Byla to čistě soukromá záležitost, nevidím na tom nic zvláštního. Nikdy jsem se netajil přátelstvím s Ivo Rittigem,“ řekl Blesku Martin Dvořák.

Ovšem o náhodu možná nepůjde. Již příští týden má pražský primátor zveřejnit audit DP, který si nechal z období ředitelování Dvořáka udělat. A netají se zděšením. „Nikdy jsem si nepředstavoval, že v něčem může být tak veliký Augiášův chlív jako v dokumentech DP,“ řekl primátor Svoboda pro Českou televizi a dodal, že nevylučuje ani případné trestní stíhání.

Kšefty pro kámoše

Vyvádění peněz, uzavírání nevýhodných smluv s firmami, které byly napojeny na kmotra Ivo Rittiga, bylo v době, kdy šéfoval DP Martin Dvořák, podle Nadačního fondu proti korupci zcela běžné. Šlo například o mnohamilionové zakázky na tisk jízdenek pro MHD, dávky pohonných hmot, komplexní bezpečnostní systém či poradenství ke znovuzavedení turniketů.

Možná právě tyto kšefty zaplatily Rittigovi tryskáč, který si v lednu koupil, a dost možná právě v úterý večer probírali oba pánové společnou strategii k vysvětlení položek v auditu. „To je úplná hloupost, z DP už jsem sedm měsíců pryč,“ reagoval Martin Dvořák a víc se o schůzce odmítl bavit.

vagen ( 22. června 2012 16:24 )

tunelari statniho a obecniho majetku se sesli , aby promysleli , kde budou tunelovat stovky milionu priste .....

vagen ( 22. června 2012 16:22 )

prazska galerka mela zase jednou slet

komin ( 22. června 2012 08:05 )

Svoboda je jen dalsi odsacky krivak

komin ( 22. června 2012 08:05 )

krivak Dvorak je velky odklanec pro kmotry Rittiga a Janouska

komin ( 22. června 2012 08:04 )

krivak Dvorak je velky odklanec pro kmotry Rittiga a Janouska

Zobrazit celou diskusi