Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miliony odtékaly ke Dvořákově matce i přes obrazovky v metru

Autor: jos - 
26. ledna 2012
14:23

Za jeho působení v čele pražského dopravního podniku (DP) odtékaly z účtu této firmy miliony. A ve stejném období zázračně bohatla jeho matka. O Martina Dvořáka (41) se zajímá policie, chce vědět, zda jde o náhody nebo o promyšlený tunel. Odhalení, že jeho matka je napojena i na miliony za televizní obrazovky umístěné v pražském metru, Dvořákovi určitě na důvěryhodnosti nepřidá.

Je všeobecně známým faktem, že špinavé peníze se většinou perou přes spletité pavučiny několika na sobě propojených a polopropojených firem s pochybnými či neznámými majiteli, za které jednají nastrčení jednatelé a skuteční majitelé hlídají konta umístěná v tzv. daňových rájích.

A podnikání a majetky Marie Novákové, matky bývalého šéfa pražského dopravního podniku Martina Dvořáka, rozhodně nejsou průhledné na první pohled.

Nitky od Novákové vedou nejen k pražskému kmotrovi Rittigovi, který vydělává miliony za předražené jízdenky, ale také k pochybné licenci za

Martin Dvořák těžil svůj vliv i díky spojenectví z Pavlem Bémem Martin Dvořák těžil svůj vliv i díky spojenectví z Pavlem Bémem | Blesk
televizní obrazovky, které v metru veřejnost informují o všem, co se právě děje. Někdy přináší zprávy i o korupci...

Na počátku podle Hospodářských novin stála společnost Mavex Group Incorporated, která v jednu chvíli vydělávala na zakázkách od dopravního podniku a zároveň financovala podnikání paní Novákové.

Dvořákova matka si před dvěma lety pořídila dům na ostrově Madeira za 1,6 milionu eur. Na koupi si půjčila od hongkongské společnosti Unitex International Capital. Ta uzavřela smlouvu o půjčce se společností z Panenských ostrovů Mavex Group. Firma Mavex v té době vlastnila podíl ve firmě Bitmedia. A ta inkasovala miliony korun od DP za licenci na reklamní obrazovky ve stanicích pražského metra.

Že je to složité? Ano je. Milionové obchody se v Česku dělají málokdy průhlednou cestou. "Já si myslím, že je to určitě náhoda," reagoval pro HN sám Dvořák. Důležité nyní je, co si bude myslet policie.

bouzov ( 31. ledna 2012 20:56 )

nedají si říct a nedají...

vagen ( 29. ledna 2012 14:43 )

vsehoschopny zlodej Dvorak vykradl DP na dvacet let dopredu - to byl horsi najezd nez Husak v Sazce ....

vagen ( 29. ledna 2012 14:40 )

spinavy Dvorak a jeho mama vytunelovali Dopravni podnik pres kmotra Rittiga neskutecne

pravicovy_volic ( 27. ledna 2012 15:30 )

Decathlon = komouš, rudý zmr.d,závistivá smradlavá socka, příživník a flákač na Blesku, zaprděný důchodce, duševní impotent, bolševický kretén, buzerant, hovado, zoofil - kozomrd

pravicovy_volic ( 27. ledna 2012 13:07 )

Decathlon = komouš, rudý zmr.d, smradlavá socka, příživník a flákač na Blesku, zaprděný důchodce, duševní impotent, bolševický kretén, zoofil - kozomrd

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa