Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvořák předražil zákázky o půl miliardy, stojí v auditu DP

Martin Dvořák
Martin Dvořák  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, oj - 
17. července 2012
15:08

Z auditu pražského Dopravního podniku vyplývá, že zakázky zadávané pod vedením Martina Dvořáka byly předražené až o půl miliardy. Exředitel to odmítá a chystá se podat trestní oznámení. "Už jsem se rozhodl, že se nenechám dál zastrašovat," řekl Dvořák.

Audit pražského dopravního podniku, jehož výsledky by měl dnes primátor Bohuslav Svoboda (ODS) dostat, provázejí tlaky různých skupin a snahy o diskreditaci některých lidí, mimo jiné šéfa auditorského týmu Václava Lásky.

Audit v podniku nařídilo vedení hlavního města. Auditoři pod vedením advokáta Václava Lásky kontrolovali desítku velkých zakázek, u sedmi údajně našli chyby. "Mám informaci, která říká, že tam pravděpodobně je suma, která je okolo půl miliardy a která byla vyúčtována nebo proplacena neoprávněně. Jsou to smlouvy uzavřené na vyšší částky, než by bylo potřebné. Chápal jsem to tak, že se jedná o předražené zakázky," řekl minulý týden serveru iDnes.cz bez dalších podrobností primátor Svoboda.

Podle bývalého ředitele Dvořáka se nejedná o forenzní audit, ale o právní analýzu. Proti výsledkům se chce bránit. "Vedení města, zejména primátor, brutálně poškodil dopravní podnik v řádu miliard korun a podle našeho názoru se dopustil trestného činu," dodal Dvořák. Chce proto podat trestní oznámení.

Kromě toho se objevují také informace, které mají zdiskreditovat přímo advokáta Lásku, který dříve pracoval u policie a také u Bártovy bezpečnostní agentury ABL.

vagen ( 18. července 2012 18:21 )

spis zacne Otik Dvorakovic praskat policajtum

vagen ( 18. července 2012 18:18 )

staci se na nej jen podivat a vidite ulisneho vsehoschopneho gaunera ..

qqqq ( 18. července 2012 17:09 )

Zločinci ovládli a rozkradli Česko . Na úkor občanů . Jsme tak blbí že se budeme dívat jak si ta "úspěšná" prasata kupují ostrovy , baráky , jachty za státní prachy ? Jsme tak blbí. Jinak by ta hovada už neměla ani kolo a makala by na Borech .

mirkazam ( 18. července 2012 07:04 )

Ta dnešní elita se s tím už nesere. Žádné stamiliony, ale miliardy. No jo, s jídlem roste chuť...

siemi ( 18. července 2012 00:20 )

Tohle je darebák od podívání ! HLEDÍ MU TO Z OČÍ !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa