Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Válka o půl miliardy! Dopravní podnik obral pražský magistrát, primátor zuří!

Pražský magistrát v čele s primátorem Svobodou bojuje již několik měsíců s bývalým vedením Dopravího podniku
Pražský magistrát v čele s primátorem Svobodou bojuje již několik měsíců s bývalým vedením Dopravího podniku  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Kateřina Kycltová - 
18. července 2012
11:44

Na pražském magistrátu to opět vře! Jedno trestní oznámení stíhá druhé. Vše se týká právní analýzy Dopravního podniku Praha (DPP), který si nechal vypracovat primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Proti sobě stojí dvě znepřátelené strany. Na jedné primátor a jeho lidé a na straně druhé bývalé vedení DPP. Primátor odhaduje, že zakázky byly bývalým vedením předraženy až o půl miliardy korun!

„Analýza potvrdila, že obchodní vztahy, které jsme nechali prověřit, mají na chod DPP negativní vliv, a to navíc dlouhodobý,“ uvedl k výsledkům současný ředitel DPP Vladimír Lich. Výsledky auditu budou zveřejněny za 14 dní. A bývalé vedení se pochopitelně brání: „Jsou již podaná trestní oznámení na tři možné trestní činy. Od odstoupení je nám systematicky vyhrožováno lidmi okolo primátora Svobody mediální likvidací, auditem a trestním stíháním,“ uvedl bývalý ekonomický ředitel DPP Ivo Štika a dodal, že dle něj vše směřuje k privatizaci podniku.

Některým současným členům rady města se nelíbí, že o smlouvě rozhodl sám primátor, a to prý bez vědomí rady. „O celé záležitosti vědělo vedení města od samého začátku, kdy vedení dopravního podniku oznámilo, že nechá veškeré sporné zakázky prověřit,“ brání se primátor s tím, že město doposud za analýzu zaplatilo 450 tisíc korun.

Radním také vadí, že jediní, kdo mohli znát průběžné výsledky analýzy, byli primátor, ředitelka jeho kanceláře Martina Děvěrová a primátorův osobní tajemník Marek Hanč, a také fakt, že analýzu zpracovával Václav Láska. Jedná se totiž o bývalého elitního detektiva, který později pracoval v bezpečnostní agentuře ABL Víta Bárty, která proslula špiclováním politiků.

vagen ( 18. července 2012 18:16 )

Dvorakova matka bude mit miliony na nakup drahych vil na Madeire a Hanspaulce ....

vagen ( 18. července 2012 18:15 )

loupeznicke krimi trio Dvorak - Rittig - Janousek vybrabcili prazske dopravce straslive !

komin ( 18. července 2012 18:11 )

hochstapler Dvorak vytuneloval z DPP stovky milionu korun

komin ( 18. července 2012 18:10 )

zlodej Dvorak je tunelarska klasika

komin ( 18. července 2012 18:10 )

Tunelar Dvorak rozkradl desive Dopravni podnik s kmotry Rittigem a Janouskem v zadech

Zobrazit celou diskusi