Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tvůrce registrů je v balíku: Vlastní byty i pozemky

Autor: Sandra Apostolidisová - 
27. července 2012
06:02

Ministrovi dopravy Dobešovi svitla naděje. Včera poprvé totiž nový registr vozidel běžel tak, jak má. Systém ale nebyl vytížený naplno. Jediný, koho stav registru trápit nemusí, je Karel Hamšík (49).

Tento muž je totiž majitelem fi rmy ATS-Telcom, která má registr na svědomí. Jeho společnost za dodaný software vyinkasovala 37 milionů, dalších 32,4 milionu má ministerstvo zaplatit za provoz registru. A firma si skálopevně stojí za tím, že systém, který pravidelně kolabuje, je v pořádku.

Král nemovitostí

Hamšík si peníze umí užít. Někdejší majitel realitní kanceláře zřejmě dobře ví, že investovat do nemovitostí se vyplatí. Vlastní jich proto hned několik!

Trvalé bydliště má movitý podnikatel uvedeno v nenápadném činžáku na pražském Žižkově, tam ale rozhodně nebydlí. Jeho jméno lze najít hned na několika zvoncích v terasových bytovkách v Praze-Košířích, které dokonce spoluvlastní. Další byt si Hamšík pořídil i ve strašnické novostavbě.

V české metropoli mu navíc říká pane obrovský pozemek v Troji s výhledem na celé město. A v neposlední řadě má na sebe Hamšík, kvůli kterému má hodně motoristů v posledních dnech nervy nadranc, napsaný domek v obci Huntířov na Děčínsku.

Podepsal to Dobeš?

Zástupci ministerstva dopravy na dotaz, kdo za problémový registr může, nejčastěji zmiňují právě ATS-Telcom. Firma zakázku na jeho vytvoření dostala bez soutěže, a to formou dodatku ke smlouvě, kterou s ministerstvem uzavřela v roce 2010, kdy resort vedl Gustav Slamečka.

Ten ale od registru dává ruce pryč. „Smlouva z roku 2010 nikdy neobsahovala a nikdy ani neměla obsahovat práce na registru vozidel. S tím neměla mít nic do činění.

To změnil až dodatek uzavřený současným vedením ministerstva dopravy,“ řekl Blesku. Podle ministerstva je v registru, pokud jde o majitele, půl milionu chyb, celkově je to milion špatných údajů.

jarypadlo ( 27. července 2012 13:07 )

Zkuste se rozpomenout-už kdysi dávno jistý/á Kikina jmenoval ministra dopravy Stráského nově ministrem zdravotnictví.Hlavně to měla ODStřelitelná ODSč pod kontrolou.Stráský to neustál a ODStoupil.Potom ničil Šumavu jako ředitel...

abvydavatelstvi ( 27. července 2012 10:17 )

Jak může člověk který se roky zabýval realitami najednou přesedlal na dopravní registr ... to je jako když kozla udělali zahradníkem ...... já této politice vůbec nerozumím ...... to je tak neskutečny bordel ve kterém se vyznaji jenom sami politici a jeden druhého se zastávají ...... když uděláte problém v běžném zaměstnání tak vás vyrazí na hodinu. ..... ale politici dostávají nekonečné šance ale když někomu nebylo z hůry přano tak ani šance nepomůže.

lpitriska ( 27. července 2012 09:01 )

decathlonova-matka ( 27. července 2012 08:25 )

ty Sandro,proč nenapíšeš, že ta firma už má zakázky na MD,od dob Hřebíčka,a dostala za ně už miliardu.To těch baráků bude mít daleko víc.......

arcaben ( 27. července 2012 08:17 )

No snad jste nečekali,že je to nějaký nuzný chudáček??!!!

Zobrazit celou diskusi